Nova vest
Fudbal 0

22.6.2024.

22:51

Belgija "preživela" Rumuniju – Tilemans započeo, De Brujne otklonio sumnje VIDEO

Fudbaleri Belgije su savladali Rumuniju sa 2:0 u drugom kolu Grupe E na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Belgija je u Kelnu povela golom koji je Juri Tielmans postigao u drugom minutu, a pobedu je obezbedio Kevin de Brujne pogotkom u 80. minutu.

Igrao se drugi minut, Romelu Lukaku je bio asistent, a Juri Tilemans strelac snažnim udarcem po zemlji sa oko 17 metara za 1:0.

Dva minuta kasnije Rumunija je zapretila kada je šutirao Radu Dragušin, a belgijski golman Kun Kastels odbranio.

U 14. minutu šutirao je Lukaku iz okreta, a jedan rumunski fudbaler blokirao je šut i izbacio loptu u korner.

Dobru akciju Belgija je izvela u 19. minutu kada je De Brujne dobro pronašao Dodija Lukebakija, čiji je udarac odbranio golman Florin Nica.

Belgijanci su imali inicijativu, a Rumunija je pokušavala na kontranapade. U 25. minutu Valentin Mihaila je došao do šesnaesterca, ali su ga tu okružili protivnički igrači, a zatim je napravljen prekršaj nad Amaduom Onanom.

U 30. minutu Nica je odbranio šut Žeremija Dokua, a tri minuta kasnije pokušao je i Lukebakio, ali je njegov šut blokiran.

Rumuni su uzvratili preko Denisa Mana u 37. minutu, kada je belgijski golman bez problema intervenisao, a posle toga pokušao je i Denis Draguš.

Sofascore

Belgija je do kraja poluvremena imala šansu preko De Brujnea, koji je šutirao pravo u protivničkog golmana. Poslednju šansu u prvom delu igre za Rumuniju propustio Andrej Burka, koji je glavom poslao loptu pored gola.

Na početku drugog poluvremena Rumunija je imala dve šanse preko Mana i Mihaila, ali su obojica bili neprecizni.

U 52. minutu De Brujne je dobro šutirao a lopta otišla pored stative, a u šansi je bio i tri minuta kasnije, kada je odbranio rumunski golman.

Posle njega šanse su imali i njegovi saigrači Doku i Lukaku, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Nice. 

U 64. minutu Lukaku je postigao gol, ali mu je on poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda. To je treći gol koji je VAR tehnologija poništila napadaču Belgije na ovom turniru, prethodno su mu dva poništena protiv Slovačke. 

Rumunija je mogla da izjednači u 68. minutu kada je posle greške Onane Man izašao pred golmana, ali je Kastels odbranio. U 75. minutu sa distance je pokušao Marijus Marin, ali neprecizno.

Sve dileme oko pobednika rešio je kapiten Belgije Kevin de Brujne golom u 80. minutu. 

Tri minuta kasnije Leandro Trosar je propustio priliku za treći gol Belgije kada je umesto da šutne, pokušao da doda loptu do Lukakua. Do kraja utakmice, Lukaku je imao šansu u 88. minutu, ali je njegov udarac odbranio rumunski golman.

Posle dva odigrana kola sve četiri selekcije iz grupe E imaju po tri boda, pa će poslednje kolo odlučivati ko će u osminu finala.

U poslednjem kolu, 26. juna od 18 časova, igraće Ukrajina - Belgija i Slovačka - Rumunija.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu