Nova vest
Fudbal 7

22.6.2024.

21:48

"To je scenario koji niko u Hrvatskoj ne želi"

Fudbaleri Hrvatske u ponedeljak od 21.00 u Lajpcigu igraju ključnu utakmicu trećeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Index.hr

EPA-EFE/FILIP SINGER

Ekipa Zlatka Dalića posle dve runde ima poraz od Španije i remi sa Albanijom, pa je meč sa Italijom, aktuelnim šampionom Evrope, od velike važnosti za nastavak takmičenja na EURO.

Pobeda Dalićevoj ekipi garantuje drugo mesto, a u nekoj teoriji može proći i sa dva boda. 

"To je scenario koji niko u kampu reprezentacije ne želi jer, prema poslednjim kalkulacijama, šanse za prolazak s dva boda su manje od deset posto. U prevodu, čuda bi se morala poklopiti da Hrvatska ode u osminu finala sAa dva remija. I bez te rezervne opcije Hrvtaska je najavila je da u Lajpcigu igra samo na pobedu. Svi koji su ove sedmice  bili na konferenciji ponavljali su isto, ali tako su govorili i uoči Španije i Albanije pa znamo kako je završilo", piše Indeks.

Ovaj hrvatski portal osvrće se i na najveći problem "kockaskih".

"Govorili su i da je Hrvatska najbolje kad je saterana u zid pa ćemo videti hoće li to potvrditi i na ovom prvenstvu. Najveći Dalićev problem svakako je odbrana. Hrvatska je u prva dva kola primila pet golova i manje-više svaki put kad bi protivnik prešao centar u Livakovićevom šesnaestercu bila bi panika. Kako trenutno stvari stoje, Hrvatska će i treći put na ovom turniru krenuti sanovim stoperskim parom", navodi se u tekstu.

"Josip Šutalo je jedini siguran Dalićev izbor, a s njim bi u paru protiv Italije trebao igrati Martin Erlić. U kombinacijama je bio i Domagoj Vida, ali on je napustio subotnji trening bos, s ledenim oblogom oko zloga i upitno je hoće li biti spreman za Italiju. Joško Gvardiol će se vratiti na poziciju levog beka, a još se ne zna hoće li na desnom igrati Josip Juranović ili imenjak mu Stanišić", ističe Indeks.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

16 h

Novo Sport Video Menu