Nova vest
Fudbal 0

22.6.2024.

19:49

Šik novi rekorder Češke – prestigao i Džajića

Napadač Češke Patrik Šik (28) probio se na prvo mesto liste najboljih strelaca reprezentacije na završnim turnirima Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Robert Ghement

Napadač Bajera bio je strelac izjednačujućeg gola protiv Gruzije, pogodio je u 59. minutu za 1:1, i to mu je bio ukupno šesti pogodak na završnim turnirima.

Pet je postigao na prethodnom Evropskom prvenstvu.


Tada je podelio titulu najboljeg strelca turnira sa Kristijanom Ronaldom, ujedno se i izjednačio na listi čeških golgetera sa Milanom Barošem.

Šik je sada ispred Baroša, a imaće najamnje još jednu priliku na aktuelnom EURO da poboljša svoj golgeterski učinak.

Doduše, ostaje da lebdi pitanje da li će igrati u poslednjoj utakmici, ključnoj za Čehe, sa Turcima, pošto se povredio i napustio teren tokom drugog poluvremena meča sa Gruzinom.
 

Ovim pogotkom Šik je došao na drugo mesto u istoriji Evropskih prvenstava kada se sagleda odnos odigranih utakmica i postignutih golova.

Time je preskočio Dragana Džajića, koji ima učinak od četiri utakmice i pet golova. Na prvom mestu je Mišel Platini – devet golova na pet mečeva.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Motociklizam

Markes produžio ugovor sa Gresinijem

Španski motociklista Aleks Markes produžio je ugovo sa ekipom Gresini koja se takmiči u Moto GP šampionatu, prenela je italijanska ekipa.Markes je produžio ugovor sa Gresinijem na dve godine.

Beta

21:08

1 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu