Nova vest
Fudbal 0

22.6.2024.

19:53

Portugal deklasirao Tursku i osigurao prvo mesto!

Fudbaleri Portugala savladali su Tursku rezultatom (3:0) i tako obezbedili prvo mesto u grupi F Evropskog prvenstva.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Tim Roberta Martinesa je slavio lakše nego što se očekivalo, a strelci su bili Benardo Silva u 21, potom Samet Akajdin (autogol) u 29, te Bruno Fernandeš u 59. minutu.

Portugal je prvi na tabeli sa šest bodova, Turska je druga sa tri, dok su na začelju Gruzija i Češka sa po jednim poenom.

Sasvim solidan tempo meča viđen je u prvih 15 minuta, kada su pretili Kristijano Ronaldo na jednoj, odnosno Kerem Akturkoglu na drugoj strani.

Portugal je do vođstva stigao u 21. minutu, kada je Altaja Bajindira savladao Bernardo Silva, posle asistencije Nuna Mendeša.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Rafael Leao je uposlio Mendeša na levoj strani, da bi pre udarca Silve, loptu bezuspešno izbacio Orkun Kokču.

Nije mnogo trebalo Portugalcima da dupliraju prednost, a to se dogodilo već u 29. minutu, kada je viđen bizaran autogol Sameta Akajdina.

Nakon nesporazuma Žoaa Kansela i Ronalda, Akajdin je vratio loptu svom golmanu Bajindiru, koji je, na njegovu nesreću, istrčao sa gol linije, pa je i lopta ubrzo završila u mreži. Tačnije, Zeki Čelik ju je stigao i izbacio, ali tek nakon što je ona prešla gol liniju.

Portugal je nastavio sa napadima, pokušavajući da iskoristi gašenje rivala, međutim, Bruno Fernandeš i Ronaldo nisu bili precizni u pokušajima.

Izdvojićemo i jedan neverovatan podatak. Rafael Leao je u 39. minutu dobio žuti karton zbog simuliranja. Isti igrač je i protiv Češke u istom minutu dobio javnu opomenu zbog – simuliranja.

Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe

Portugal je i u nastavku bio u potrazi za novim golom, koji je došao u 59. minutu, kada je Ronaldo pokazao klasu i nesebičnost.

Istrčao je pred golmana Bajindira i samo doturio loptu usamljenom Brunu Fernandešu, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Ronaldo je ovim dodavanjem oborio i rekord kada su asistencije na EURO u pitanju. Ovo mu je bila sedma u karijeri. Znamo da je i rekorder u broju datih golova...

Do kraja susreta nije bilo naročito mnogo šansi, ali jesu četiri prekida – prvi je izazvao klinac koji je uspeo da pobegne redarima i napravi selfi sa Ronaldom.

Promene rezultata nije bilo, a u poslednjem kolu (sreda, 21.00) igraju Portugal i Gruzija, odnosno Turska i Češka.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu