Nova vest
Fudbal 0

22.6.2024.

14:25

Laport o kritikama: Sve me je to pogodilo

Ajmerik Laport je ubeđen da će na kritike od strane štampe i navijača odgovoriti na najbolji način, na terenu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Defanzivcu Španije zasmetale su pojedine kritike na njegov račun proteklih dana, iako je protiv Italije prikazao veoma dobru igru.

Posebno su mu zasmetali napisi na društvenim mrežama pre meča kako ne zaslužuje da bude u prvih 11, naročito ne umesto Naća. 

"Nisam ovde zbog štampe, već da bih igrao. Moja najveća briga je reprezentacija, ono što se dešava na terenu. Mnogo je spekulacija oko nas. Ima mnogo pogrešnih informacija iz kojih se onda izvlače naslovi, ali spreman sam i za to", rekao je Laport.

Kaže da se zapitao šta to nije u redu sa njim posle kritika koje je doživeo.

"Sve to me je pogodilo, ali sam u krevetu razmišljao o tome i pitao se, šta ja to činim pogrešno? Radim sve što treba da sve bude dobro. Razumem da nekada nisu kritike samo meni upućene, ali one lične baš nisu u redu", rekao je Laport.

"Izloženi ste mišljenju mnogih ljudi. Ono što tražimo je da budu korektni, da nas ne vređaju. Košta nas, ali i naše porodice, okruženje. Nepotrebno je uznemiravati igrače i destabilizovati ih kada svi imamo ideju da idemo zajedničkim putem, što je moguće dalje na turniru", dodao je Ajmerik koji igra za Al Nasr.

Neki su pominjali da to što igra u Saudijskoj Arabiji čini da nije dovoljno fizički spreman.

"Ljudi imaju predrasude o ligama. Svi smo svesni da se radi o novoj ligi i da na planu marketinga sve ide sporije, ali evoliira. Ubuduće će je svi videti kao znatno jaču ligu. Pogledajte, Kante igra tamo, a dva puta je bio igrač utakmice", poručio je Laport.

On je dodao da je pre turnira razgovarao sa selektorom De la Fuenteom i da je dobio uverenje da neće biti problem što ne igra u Evropi.

"Pre odluke da odem u Al Nasr razgovarao sam sa selektorom. Reprezentacija mi je najvažnija, tu sam najviše uživao godinama unazad. Ponosan sam što predstavljam Španiju", zaključio je Laport. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu