Nova vest
Fudbal 4

22.6.2024.

13:44

Samardžić: "Ja sam nemačka disciplina i srpska kreacija"

Srpski reprezentativac Lazar Samardžić govorio je o ambijentu u timu nakon drame sa Slovencima, izneo oečkivanja za meč sa Dancima, ali se i prisetio trenutka kada je izabrao Srbiju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Neizbežno je bilo prisećanje na osećaj koji je prolazio kroz igrače nakon što je Jović zatresao mrežu Slovenije u petom minutu nadoknade.

"Bio je to naš prvi bod, i prvi gol, bili smo srećni zbog toga, sada ismo u životu moramo pobediti sledeću, sve je ok, osećaj je bio neverovatan", kaže fudbaler Udinezea za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Prvi veliki turnir sa Srbijom Samardžić igra u zemlji u kojoj je rođen, u kojoj je fudbalski stasao i zbog toga ima psoeban osećaj.

"Da, živeo sam u Nemačkoj, dom mi je u Berlinu. Za mene je lepo jer mi je sve blizu, porodica je na svakoj utakmici, prijatelji isto, imam njihovu veliku podršku i srećan sam zbog toga".

Svojevremeno je rekao da bi morao da nabavi veliki broj karata za utakmice Srbije na "Marakani" za rodbinu, prijatelje, za bliske ljude. Sličan "problem" ima i za utakmice na EURO.

"Za svaku utakmicu moram da nabavim 15 karata, ali moram reći da samo mom ocu treba pet karata tako da imam 20 ulaznica za utakmicu".

Samardžićev fudbalski idol bio je, i danas je to, Dušan Tadić. Sama činjenica da sada deli svlačionicu sa njim je za Lazara nešto neverovatno.

"Da, to je luda člinjenica. Pre dve godine sam ga gledao na tv, sad igram sa njim, to je ludo, kapiten mi je. Mogu mnogo da naučim od njega".

Profimedia

Prisetio se i dana kada je trebalo da izabere - Srbija ili Nemačka?

"Nije bilo teško da se odlučim za Srbiju, srce je odlučilo, nema tu šta da se kaže, volim da igram za Srbiju. Prezivam se Samardžić, to je srpsko prezime".

Pamti dobro prve dane sa sunarodnicima u svlačionici nacionalnog tima, seća se dobrodošlice.

"U početku je bilo ludo. Gledao sam ih na tv, a onda sam odjednom sa njima u svlačionici, sa takvim igračima. Svi su bili divni prema meni i srećan sam".

Saglasan je sa ocenom da u sebi ima nemačku disciplinu i srpsku kreaciju.

"Da, ne znam ko je to rekao, ali istina je da sam disciplinu povukao iz Nemačke, i volim to. Važno je to u fudbalu. A kreativnost je srpska strana, ta igra jedan na jedan. Kao mali sam igrao fudbal na ulici satima, to je moj stil i mislim da svi ljudi koji me gledaju mogu da se zabave.

Danska - meč godine za Srbiju.

"Znamo da je taj meč sve za nas, moramo da pobedimo, da damo sve od sebe jer neće biti dovoljno 100 posto, mora više od toga".

Omiljena reč, za kraj intervua:

"Brate".


 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

3 h

Novo Sport Video Menu