Nova vest
Fudbal 3

22.6.2024.

17:00

"Meč sa Srbijom od presudne važnosti"

Fudbaleri Danske imaće veliku inspiraciju u meču poslednjeg, trećeg kola C grupe sa Srbijom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Duel u Minhenu, koji se igra u utorak od 21 čas, mogao bi Dancima da donese plasman u nokaut fazu, ali i još nešto.

Naime, izabranici selektora Kaspera Hjulmanda imaju priliku da se prvi put posle 20 godina plasiraju dalje bez poraza u grupnoj fazi.

Danci iz prva dva kola imaju dva remija i izbegnu li poraz u poslednjem meču, biće to velika stvar za njih.

"Tako je to u svetu fudbala, to su uslovi pred poslednje kolo. Ovo je svakako bolje nego da smo ostali kod kuće", rekao je uz osmeh direktor FS Danske Peter Meler.

"Jako smo koncentrisani na ono što je pred nama. U dobroj smo poziciji i u situaciji da čak možemo i da osvojimo grupu. Istovremeno, po prvi put od EP 2004. mogli bismo da grupnu fazu prođemo bez poraza", primetio je Meler.

On apostrofira da je susret sa "Orlovima" od ogromnog značaja.

"Ovaj meč može da bude odlučujući. Važan je kakao zbog sadašnjosti, tako i zbog budućnosti. Očigledno je da meč sa Srbijom znači nešto i na planu samorazumevanja, kada samo pomislimo na sve što se dešavalo u Kataru", dodao je Meler.

Ističe da su svi preduslovi za dobar rezultat tu.

"U dobroj smo situaciji. Atmosfera u ekipi je dobra, hotel gde smo smešteni je odličan i svi su koncentrisani samo na fudbal. Nema te buke koja nas je okruživala u Kataru. U prve dve utaakmice igrali smo dobro, na ob meča bili sm o bolji tim. Izgubili smo samo jednu od poslednjih 14 utakmica", zaključio je Meler. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu