Nova vest
Fudbal 0

22.6.2024.

13:13

Selektor Danske upozorava na Srbiju: Sprečiti ubacivanja!

Reprezentacija Srbije ima u svojim rukama sve kada je reč o šansi da se plasira u nokaut fazu na Euro.

Izvor: Ekstrabladet

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/LISELOTTE SABROE DENMARK OUT

Pobeda u poslednjem meču C grupe nad Danskom učinila bi da "Orlovi" budu među 16 najboljih u Nemačkoj, ali to je lakše reći nego ostvariti na terenu.

Jedan bod iz dva meča mršav su kapital, ali ni Danci nisu u većoj prednosti, imaju dva remija iz okršaja sa Slovenijom i Engleskom.

Uoči sudbonosnog meča u grupi, sa Srbijom u utorak 25. juna, selektor Danske Kasper Hjulmand je upozorio na nekoliko stvari.

On je pomno pratio snimak meča Srbije i Slovenije i došao do zaključka gde leži najveća opasnost po gol Kaspera Šmajhela.

"Biće to meč sa 50-50 odsto šansi. Postoje faze igre u kojima su igrači Srbije veoma dobri, a to moramo da sprečimo što je više moguće", rekao je Hjulmand i potom pojasnio.

"Srbija je dobra pre svega na centaršutevima i posle prekida. Imaju jaku fizičku snagu u ofanzivi. Moramo da sprečimo prilike da centriraju i da imaju dosta prekida. To je kao na meču sa Engleskom, da budemo dosta na lopti, da sprečimo njihovu najveću snagu", primetio je Hjulmand.

On je veliki optimista i podseća da je ovaj tim umeo da pobedi i najjače, poput Francuza 2022. u Ligi nacija (2:0).

"Stvari dolaze na svoje mesto. Ovog proleća napravili smo sitne iskorake, stvorili smo dobru osnovu za napredak. Imamo stabilnost i dobar mentalitet u ekipi", zaključio je selektor Danske. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

Mbape: Divim se Ronaldu

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta

23:15

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu