Nova vest
Fudbal 31

22.6.2024.

9:25

Selektor Danske pred Srbiju: "Ako bih morao da biram..."

Kasper Hjumland, selektor Danske, razgovarao je sa novinarima nekoliko dana pred meč sa Srbijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Reprezentacija Srbije će u utorak odigrati ključni meč na šampionatu EURO 2024. godine i to protiv veoma nezgodne selekcije Danske.

Danci su odigrali nerešeno i protiv Slovenije i protiv Engleske i imaju bod više od Srbije (logično, kao i Slovenci), dok su Englezi prvi u grupi sa četiri boda.

Jasno je da je utakmica Danske i Srbije u utorak od ogromnog značaja za sve, a evo šta o tome misli Kasjper Hjumland.

"Ako bih sada morao da biram, bolje je treće mesto. Dobijemo dodatno vreme za odmor i izbegnemo Nemačku. Zaista bih voleo da se suočimo sa njima u Dortmundu, bilo bi zabavno, ali treće mesto nije 'lud' scenario. I dalje nailazite na odličan kvalitet, ali se duže oporavljate. Voleli bismo da dobijemo Srbiju i budemo drugi, ali ako završimo kao treći nije nam ništa gore s obzirom na to da možemo da se plasiramo u osminu finala", rekao je selektor Danske.
 


Koliko bi im remi značio, ponovo je podvukao:

"Mislim da bi nam remi uradio posao, ali ne želimo da igramo na to. Moramo da izađemo i dobijemo utakmicu. Verujem da će Engleska pobediti Sloveniju i da će tri boda biti dovoljna da osvojimo drugu poziciju. Ali isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da odemo dalje kao treći", kaže Hjumland.

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu