Nova vest
Fudbal 0

21.6.2024.

19:55

Poljaci igrali samo pola sata – rutinska pobeda Austrije VIDEO

Fudbaleri Austrije su savladali Poljsku sa 3:1, u okviru drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Izabranici Ralfa Ragnika su produžili nadu za plasman u narednu fazu takmičenja, dok za Poljake ostaju samo teoretske šanse.

Austrija je bolja ušla u meč i inicijativu uspela da isrkosti i pretoči u pogodak, ali do kraja prvog poluvremena Poljaci su se vratili u meč.

Sabicer je pokušao da pronađe saigrača u kaznenom prostoru već u drugom minutu, ali je njegov udarac presečen, samo minut kasnije Poš je oprobao udarac, ali nije bilo posla za Ščešnog.

Nastavila je Austrija da ospeda gol poslje, pokušao je Mvene u četvrtom minutu, a usledio je napad u kom su kombinovali Sabicer i Arnautović, ipak nije uspeo napadač da dođe do prave šanse.

Nastavio se pritisak. Poš je ubacio loptu u kazneni prostor, ali je odbrana dobro reagovala, u nastavku je Sabicer izveo korner, ali je opasnost otklonio golman Poljske.

Ipak, igrao se deveti minut kada je Austrija uspela da dođe do vođstva. Trauner je ispratio centaršut Mvenea i glavom sproveo loptu u mrežu za 1:0.

Mogla je Austrija u nastavku da "nokautira" Poljsku, samo minut kasnije Sabicer je imao šansu, potom su i Arnautović i Mvene pokušali, ali su Poljaci uspeli da se odbrane.

Najveću opasnost stvarao je Sabicer, koji je potom imao šansu u 17. minutu.

Preuzeli su inicijativu Poljaci u nastavku, prvo je Zeleniski gađao sa ivice kaznenog prostora. Reklamirali su fudbaleri Poljske igranje rukom prilikom blokade njegovog udarca, iako je delovalo da je bilo, glavni arbitar je pokazao da se igra nastavi.

Nikola Zalevski je imao dobru šansu u 19, minutu, uhvatio je volej, ali je lopta "prozujala" iznad prečke.

Zelinski je pretio i u 27. minutu, a samo tri minuta kasnije Poljaci su uspeli da dođu do izjednačenja.

Posle gužve u kaznenom prostoru i šuta Jana Bednareka, lopta se odbila do Kšištofa Pjonteka, koji je uspeo da matira Penca i dovede svoj tim do izjednačenja 1:1.

Opao je ritam do kraja prvog poluvremena, velike šanse je propustio Sabiceru  39. i 42. minutu, a potom je Zelinski mogao da donese preokret u prvom minutu nadoknade, posle odličnog pokušaja iz slobodnog udarca, ali je Penc uspeo da odbrani njegov "projektil".

Rezultat do kraja prvog poluvremena ostao je nerešen 1:1.

Sofascore

U nastavku meča, prvu šansu su ponovo imali Austrijanci u 49. minutu Poš je pokušao da iznenadi Ščešnog, ali je odbrana uspela da izblokira njegov udarac.

Samo dva minuta kasnije Vimer je odlično izveo korner, a Poš je još jednom mogao da donese prednost Austriji. Bio je najbolji na skoku posle kornera, ali uspeo je golman Poljske da mu odbrani udarac.

Odmah je Pjontek zapretio na drugoj strnai, gađao je iz kolena bez oklevanja, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

Poljaci su pokušali da osveže napad, ušao je Robert Levandovski u 60. minutu, ali to im ništa nije donelo. Samo šest minuta ksanije, Austrija je uspela da dođe do novog vođstva.

Odličnu akciju je kreirao Arnautović, pronašao Baumgartnera, koji je utrčao iz drugog plana i matirao Sčešnog za 2:1.

Već u 69. minutu je Sviderski mogao da dovede Poljake do izjednačenja, ali je Penc bio siguran posle njegovog šuta.

Austrija nije uspela da stavi tačku na meč u 75. minutu, ponovo je Baumgartner učestvovao u šansi, ovog puta sa Vimerom, ali jeste u 77. minutu.

Sabicer je prošao odbranu Poljske, a Ščešni ga je oborio u kaznenom prostoru. Pokazao je glavni arbitar na belu tačku bez razmišljanja.

Odgovornost je preuzeo Marko Arnautović i rutinski pogodio za konačnih 3:1.

Austrija je zadržala stečenu prednost i rutinski privela meč kraju. Uspela je da upiše ubedljivu pobedu i vrati se u trku za narednu fazu takmičenja.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

2 h

Novo Sport Video Menu