Nova vest
Fudbal 53

21.6.2024.

14:30

Selektor prokomentarisao reakcije Gaćinovića i Milinković-Savića

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je ponašanje Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinković-Savića prilikom gola Slovenije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Gaćinović se nije ni vratio u odbranu nakon što mu je loptu oduzeo Karničnik, koji je u nastavku akcije zatresao mrežu Srbije.

"Ima vremena da pričamo o Gaćinoviću i sitauciju koju ste spomenuli, svi su oni svesni grešaka i kada izgube loptu da moraju u punom sprintu da poprave to što nije bilo dobro. Video sam da je bio ljut, ali verovatno zbog dve greške koje su ga iziritirale. Morao je više da da u tom voljnom momentu i da se žrtvuje. Pitanje je da li bi i stigao, ali da pokuša barem".

Navijači su posebno besni na Milinković-Savića koji je delovao nezainteresovano prilikom čuvanja Karničnika u trenutku kada se ubacivao u kazneni prostor i postigao gol.

"Što se Milinkovića Savića tiče, svi znamo ko je igrač i po gabaritu je takav kakav je. Probao je da se vrati, falio je možda metar da stigne loptu i iako je odbrana odlično stajala igrači koji su bili u kaznenom prostoru bili su odlično markirani i nisu mogli da nas ugroze, ali bek koji se ubacio i nastavio je bio za metar ispred Sergeja. Nije da nije hteo da se vrati, jednostavno se tako desi. Poenta primljenog gola je da se vrati nazad. Ako se izgubi lopta, šta očekujete? Pa da budete na mukama da odbranite gol. Ne kritikujem, svakome može da se desi".


"Joviću je protiv Engleza pobegla lopta, da nije bio bi gol. Samo da je uspeo da je primiri Pikford se ne bi pomerio i to su momenti gde nema ljutnje jednostavno se desi. Meni se sviđa što Srbija izgleda takmičarski dobro. Što smo nivo shvatanja obaveza podigli tako da izgledamo kao tim koji ne želi da se preda i to su pozitivne stvari koje mi se jako dopadaju i insistiraću ubuduće da tim tako izgleda. Da znamo i da se borimo i da patimo, jer timovi znaju da pate i to je deo igre. Ne možete biti dominantni 90 minuta to je nemoguće. Danas svi igraju fudbal, svi trče i svi su spremni. Male nijanse odlučuju, mentalni sklop, potezi individualaca, da li će neko šutirati, centrirati... Kako da se ljutim na Mitrovića što nije postigao gol uradio je sve što je mogao, ali imate momente kada lopta neće u gol. On je sve igrački uradio. Vratićemo se protiv Danske"

Podeli:

Komentari 53

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu