Nova vest
Fudbal 13

21.6.2024.

14:20

Piksi o forsiranju tandema Mitrović-Vlahović

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je sistem igre sa dvojicom napadača.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Srbija ima dva fantastična centarfora, Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, ali deluju bezopasno kada su zajedno na terenu.

"Nije hrabrost da ja vama dokazujem ne znam šta, moja odluka je da igraju obojica, nisu oni bili klasična napadača, bio je povučena devetka Vlahović. Dešava se u nekim momentima da kada se izgubi lopta u poslednjoj trećini na lak način jer ostajete sa dvojicom u sredini. Tu mora veća odgovornost da se uzme i ne sme da se izgubi lopta. Tako i mi kažnjavamo. Tako da kvalitet koji imamo je takav kakav je i to je to. Dolazi nam Danska, razmislićemo dobro u kojoj formaciji ćemo startovati utakmicu. Ne bih da pričam u timu, imam u glavi sliku kako da igramo, ali četiri dana pre utakmice je nepotrebno", rekao je Piksi.

"Kako da se ljutim na Mitrovića što nije postigao gol uradio je sve što je mogao, ali imate momente kada lopta neće u gol. On je sve igrački uradio. Vratiće mu se protiv Danske".

Da li će početi i protiv Danske?

"Sve je stvar procene, stvar odluke i kako to vidite. Pretpostavljam da kada bi Vlahović ostao na klupi vi bi me pitali što nije igrao. Mitrović isto. Evo sad počinju zajedno, igrali su dve utakmice zajedno i sigurno da je moglo bolje. Moglo je da bude korisnije za tim. Sad  imamo vremena da razmislimo dobro jer nas čeka poslednja utakmica pa da vidimo šta i kako dalje. Zavisi od situacije da li su kompatibilni ili nisu. Juče da smo pobedili i da je Mitrović dao gol, dva, tri to me niko ne bi ni pitao. Sve je stvar procene i odluke i imam dovoljno vremena jer onog momenta kada odlučim o ideji daću sve od sebe kao selektor da ekipa u utorak izađe u formaciji za koju smatram da je najbolja i najkorisnija. Srbija će u utorak izaći hrabro kao i uvek i nemojte u to imati ni trunku sumnje jer ćemo dati sve od sebe samo da pobedimo".

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu