Nova vest
Fudbal 18

21.6.2024.

14:10

Piksi ponosan na statistiku protiv Slovenije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je o statistici u vezi sa remijem sa Slovenijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija je golom u 96. minutu jedva izbegla poraz od Slovenije u drugom kolu Grupe C.

"Moram i da napomenem i da što se tiče statistike, mi smo juče imali 56 odsto lopte. Uputili smo 15 udaraca na gol, napravili smo 540 pasova, od čega 480 tačnih, 200 više nego oni i to govori o dominaciji. Znate koliko centaršuteva je bilo? 33! To govori da želimo da igramo ofanzivno i da ugrožavamo gol protivnika. Bilo bi zabrinjavajuće da smo mi tim koji ne šutne na gol, recimo u Podgorici gde smo pobedili bez šuta, što je zabrinjavajuće. Ovi brojevi idu u prilog tome da možemo biti ponosni na momke da žele da se bore i taj moralno-voljni momenat je na visokom nivou. Na to ako dodate jednu situaciju da je igrano u 15 časova, da su dvojica-trojica kolabirala, onda znate koliko je bilo teško vratiti se", rekao je Stojković.

Dosta toga se promenilo nakon izmena koje je selektor napravio u drugom poluvremenu.

"Što se tiče motivacije, ništa nećemo menjati, radićemo kao i do sada, nemojte sumnjati da će motivisanost biti na najvišem mogućem nivou. Što se tiče Sergeja i Gaćinovića, kada primite gol, u jednom otvorenom prostoru, naravno morate da pravite što manje grešaka. Ko pravi više, teško da može da izađe kao pobednik. Recimo, po meni je odbrana odigrala fenomenalno juče. Momci su izgarali, poštovali su zahteve, bilo smo na visokom nivou".

Sofascore

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

6 h

Novo Sport Video Menu