Nova vest
Fudbal 18

21.6.2024.

11:47

Danci pokazali najviše – Srbiju čeka "nemoguća misija"

Reprezentacija Srbije meč odluke na Evropskom prvenstvu igra protiv ekipe koja je najviše pokazala u dosadašnjem delu takmičenja u grupi C.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Danci, kako turnir odmiče, pokazuju svu svoju snagu i pravo lice. Koliko je četa Kaspera Hjulmanda dobra, kvalitetna, kompaktna i organizovana u svim linijama, najbolje su na svojoj koži Englezi - jedva su izbegli poraz.

Sautgejtov skupoceni tim bio je nadigran, kao retko kada poslednjih godina.


Polufinalisti prethodnog evropskog prvenstva ne samo da su pokazali najviše u grupi nego su i demonstrirali potencijal da odu mnogo dalje od grupe. Toliko su dobri.

"Dva boda premalo je za Dance u odnosu na ono koliko su pokazali", ocenio je Predrag Mijatović poziciju Danaca u analizi dosadašnjeg dela takmičenja u grupi C.

NIS

Protiv Engleske "odskočio" je fudbaler lisabonskog Sportinga Morten Hjulmand koji izrasta u jednog od najvažnijih igrača  u postavi njegovog prezimenjaka na klupi.

Hvalospevi danskih medija ređali su se kao na traci posle partije koju je pružio protiv Engleza i efektnog gola koji je postigao.

To je ujedno bio i gol postignut sa najveće udaljenosti na aktuelnom Evropskom prvenstvu.

"Hjulmand je bio neverovatno važan protiv Engleske - ne samo zbog gola. Mislim da polako postaje naš najvažniji igrač, makar je to na ovom turniru. Igra fenomenalno i donosi mir u našu igru. Uvek se nudi, želi da ima loptu. Sjajan je igrač", rekao je o Hjulmandu još jedan važan šraf Danaca Kristensen.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Inače, igrač utakmice protiv Engleza nije bio strelac jedinog gola za Dance Hjulmand, već Pjer-Emil Hojbjerg.

Fudbaler Totenhema biće još jedna od mnogih pretnji po gol Srbije u ponedeljak u Minhenu. Njegov doprinos igri Danaca takođe je ogorman u oba pravca.

Sa desetogodišnjim stažom u reprezentaciji i osmogodišnjim u Premijer ligi Engleske, jasno je koliko je ovaj igrač bitan za igru Danaca.

Šta tek reći za Kristijana Eriksena što dosad nije rečeno.

Možda i najbolji plejmejker Evrope doživeo je, srećom, da vidi i da igra novo Evropsko prvenstvo posle borbe za život koja mu se desila na prethodnom turniru.

Ponovo igra na najvišem nivou.

Rasmus Hojlund je najvredniji igrač ovog tima (prema proceni transfermarkta košta 60 miliona), ali dosad nije bio konkretan kako ume da bude u navali, međutim radi sve drugo što je potrebno za tim.

Lineups provided by Sofascore

Danci će u meč sa Srbijom ući sa ogromnim samopouzdanjem koje je naraslo dodatno nakon meča sa Englezima.

Svesni su koliko su dobri i koliko potencijala leži u njihovim redovima.

"Imamo visoka očekivanja i to stalno ponavljamo. Šteta je što nismo uspeli da materijalizujemo dobru igru u oba meča pobedama, ali konačno smo odigrali dva dobra poluvremena i možemo biti zadovoljni zbog toga i sada se okrećemo poslednjem meču u grupi", konstatovao je Kristensen.

Danska protiv Srbije neće imati imperativ pobede, jer bi joj i remi doneo prolaz u osminu finala, ali pod uslovom da Slovenija ne pobedi u poslednjem kolu.

Hjulmandov tim, ipak, ne ume drugačije da igra osim napadački, snažno na svaku liniju protivnika i sa težnjom da se postigne gol u svakom trenutku.  

Imajući u vidu sav kvalitet, timski i individualni Danaca, kao i trenutnu formu, ali i neubedljive partije Stojkovićevog tima, jasno je da Srbiju u poslednjem meču grupe (nadamo se ne i poslednjem na EURU) čeka gotovo "nemoguća misija".

Da li Piksi ima veštinu kao Tom Kruz?

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

7 h

Novo Sport Video Menu