Nova vest
Fudbal 6

21.6.2024.

9:50

Englezi, ipak, nisu ono što se mislilo da jesu

Fudbalska reprezentacija Engleske verovatno je najviše razočarala u odnosu na očekivanja pre početka Evropskog prvenstva od svih selekcija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Nisu blistali izabranici Gereta Sautgejta protiv Srbije, još više su podbacili protiv Danaca protiv kojih su imali sreće da prođu sa egal rezultatom na kraju i vrlo verovatno obezbeđenim prolazom u osminu finala.

Ali od ekipe koja u svojim redovima ima Belingema, Kejna, Saku, Fodena i ostale premijerligaške zvezde očekivalo se da "pojede" ovu grupu.


Šta se dešava sa Englezima znaju samo oni, selektor Sautgejt, ili ipak zapravo ni on ne shvata zbog čega je ekipa ovako neubedljiva.

"Očito da ovo nije ono čemu smo se nadali", izjavio je Sautgejt posle meča sa Dancima, i sam svestan da igra ne funkcioniše najbolje. Daleko je od toga.

Precizirao je potom.

"Ne koristimo dovoljno dobro loptu kada je imamo u nogama i moramo da prihvatimo činjenicu da ćemo biti u problemu sve dok je to tako. Tako je bilo i protiv Danske. Svesni smo da možemo da igramo na višem nivou samo moramo da pronađemo način kako to da uradimo", kaže Sautgejt.

Engleski novinari su doveli u pitanje Sautgejtovo vođenje zbog činjenice da je protiv Danaca umesto Aleksandera-Arnolda na teren uveo Konora Galagera. 

"To je bio eksperiment jer znamo da nemamo prirodnu zamenu za Kalvina Filipsa. U ovom trenutku ne igramo tečno kao što bismo voleli, to je sigurno", ne beži od kritika selektor Engleza. 

Već nakon prvog poluvremena sa Danskom kritike na račun igre Engleske počele su da se nižu, i to od vodećih analitičara i bivših reprezentativaca. 

EPA-EFE/Robert Ghement

Alan Širer i Rio Ferdinad sabrali su utiske posle još jedne loše predstave Engleza. 

"Videli ste igrače da leže na leđima – izgledaju potpuno razbijeno, igrači Engleske. Nema izgovora za to! Nije bilo energije, nije bilo tempa u igri. Nismo trčali sve do poslednjih 10 ili 15 minuta, previše puta smo izgubili loptu, previše traljavih dodavanja i istina je da je Danska bila bolja ekipa i zaslužila je pobedu. Bilo je veoma loše, nije bilo dovoljno dobro. Ne mogu da kažem da je bilo nedostatka truda i da nismo pokušavali, ali ima još mnogo toga da dođe do ovih igrača", rekao je Ferdidand.

Jednako kritičan bio je Širer koji je, između ostalog, prebacio selektoru što ne kroisti Fodena više u sredini, tamo gde može najviše da pruži.

"Bilo je jako loše, nije bilo dovoljno dobro. Da, trudimo se da gledamo na sve pozitivno, i da, to je turnirski fudbal, ali naš posao i posao trenera je da seciramo šta je pošlo naopako i odakle početi".

U jednom se, ipak, saglasio sa Sautgejtom - Kejn je morao da izađe iz igre. 

"To je moralo da se uradi. Hari uopšte nije uticao na igru, nije trčao pozadi. Slično kao Saka i Foden. Bilo je previše lako za Dance sa njima. Drago mi je što Geret nije čekao poslednjih 10 minuta da to uradi".

Englezi, trenutni lideri grupe C sa četiri boda, poslednji meč igraju sa Slovenijom u meču u kojem, posle svega što su prikazali u dva meča, ne slove za velike favorite. Ako su mečevi oba tima sa Dancima merilo, Slovenci i te kako imaju čemu da se nadaju protiv poljuljanih Engleza koji i dalje "traže sebe" na turniru.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu