Nova vest
Fudbal 1

21.6.2024.

12:00

Španci prva "žrtva" novog pravila UEFA

Fudbaleri Španije će u trećem kolu protiv Albanije biti znatno oslabljeni.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Za taj meč suspendovan je Rodri jer je prvi koji je prekršio novo pravilo koje je UEFA donela pred početak EURO.

Španija je u četvrtak u evropskom klasiku savladala Italiju 1:0 i prošla u osminu finala.

"Crvena furija" će u nokaut fazu najverovatnije kao prvoplasirana u grupi, ali bi bodom protiv Albanije (ponedeljak 21h) to potvrdila.

Međutim, taj meč Španija će morati da igra bez najboljeg svetskog veziste Rodrija koji je zaradio drugi žuti karton na EP.

Rodri je prvi žuti karton dobio u pobedi protiv Hrvatske (3:0) nakon što je napravio penal na Brunom Petkovićem, a u četvrtak mu je slovenački sudija Slavko Vinčić pokazao javnu opomenu u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Naime, nakon malo oštrijeg prekršaja Federika Kjese nad Markom Kukureljom, Rodri je dotrčao do sudije Vinčića kako bi se požalio na napadača Italije, a Slovenac mu je odmah pokazao žuti karton u skladu s novim uputstvima UEFA.

Krovna evropska fudbalska organizacija je pre početka EP odlučila da zaštiti sudije od pritiska igrača, pa samo kapiteni imaju pravo da raspravljaju sa arbitrima u vezi sa spornim situacijama.

Ako to učini bilo koji drugi igrač, dobiće žuti karton.

Upravo je Rodri to osetio na svojoj koži i postao prvi igrač na ovom EURO koji je dobio javnu opomenu zbog nepotrebnog komuniciranja s arbitrom.

A to ga je koštalo suspenzije sa sledeće utakmice.

Inače, kapiten Španije je Alvaro Morata.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu