Nova vest
Fudbal 213

21.6.2024.

8:31

Piksi na udaru struke: "Neki mu moraju igrati jer su kao zvezde – ovo u životu nisam video"

Fudbaleri Srbije jedva su izborili bod protiv Slovenije i umanjili šanse za plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Izvor: Klix.ba

Profimedia/Defodi

"Orlovi" su golom Luke Jovića u 96. minutu zadržali nadu za dalji plasman.

Međutim, opet je javnost razočarana lošom timskom igrom nacionalnog tima, a posebno je zbog toga na udaru selektor Dragan Stojković Piksi.

On se našao i na udaru svojih kolega, a javno ga je kritikovao najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak Amar Osim, sin legendarnog selektora Jugoslavije Ivice.

"Mnogo manjkavosti u igri, organizaciji, u disciplini... Odavde je to prelako pričati, ali mnogo je nelogičnosti. Mnogo je kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali da se mogu vratiti i vratili su se, ali mnogo dezorganizacije", rekao je Osim u studiju BHT1.

Osim je dodao da je bilo dosta nereda u igri Srbije i da će za to drastičnije biti kažnjena kada na red dođu jači rival od Slovenije.

Lineups provided by Sofascore

"Sergej misli 'što bih ja njega čuvao"

On je posebno kritikovao vođenje utakmice selektora Stojkovića te istakao da bi više prilike trebalo da dobije Lazar Samardžić, talentovani igrač Udinesea koji je odmah po ulasku u igru umesto kapitena Dušana Tadića doneo energiju srpskom napadu.

"Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu... Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko", dodao je Osim.

Posebno je bio iznenađen što je Srbiji u drugom poluvremenu na levom beku igrao igrač kojem je jača desna noga, a na desnom levonogi fudbaler, što je, kako kaže, video prvi put u životu.

"Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam video da neko na 3-5-2 igra s dva beka s kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane", istakao je nekadašnji trener Željezničara i Veleža.

Osvrnuo se i na katastrofalnu akciju Sergej Milinković-Savića kod primljenog gola Srbije, kada je strelac bio Žan Karničnik, bek Celja.

"U istoj akciji imaš Karničnika koji igra za 50.000 evra godišnje i Sergej Milinković-Savića, za kojeg ne smem ni pomisliti koliko ima. I desi se šta se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli 'ko je ovaj, što bih ja njega čuvao...'", čudi se Osim.

Srbija je kolo pre kraja posljednjeplasirana na tabeli Grupe C, ali ima šansu da prođe u osminu finala ako u utorak savlada Dansku.

Podeli:

Komentari 213

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu