Nova vest
Fudbal 1

20.6.2024.

23:36

Spaleti: "Španci prejaki za nas"

Selektor reprezentacije Italije Lučano Spaleti rekao je nakon poraza njegovog tima od Španije (0:1) da je "furija" bila daleko bolji rival.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Špancima je ova pobeda donela i prolaz u osminu finala i pre poslednje runde, dok Italijanima ostaje da misle na meč sa Hrvatima, koji ne smeju da izgube ako žele uz Špance među 16 najboljih.


"Razliku je napravila njihova svežina, bili su mnogo brži od nas. Često smo kasnili sa čitanjem njihovih akcija. Ključ problema je uvek isti: bili smo ispod svakog nivoa u pogledu pravih reakcija. Nismo reagovali na njihove akcije, bili su svežiji i pravili su nam probleme sa njihovom brzinom i izborom pasova i akcija. U drugom poluvremenu uspeli smo da budemo energičniji i agresivniji, kreirali smo i neke situacije koje su nas mogle odvesti do nerešenog rezultata, ali oni su ipak bili prejaki za nas, kao i za Hrvatsku, i zasluženo su prvi. Sada moramo da mislimo kako ćemo u osminu finala, a to će zavisiti od našeg izbora igre, taktike, svega: ako izbor nije dobar, ako nema pravih rešenja, onda se stvari komplikuju", rekao je Spaleti.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu