Nova vest
Fudbal 140

20.6.2024.

19:53

Sada je jasnije – poznato šta Srbiju vodi u 1/8 finala EURO

Nakon remija Engleske i Danske (1:1), situacija što se tiče borbe za prolazak u osminu finala Evropskog prvenstva je malo jasnija.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Trenutno je Engleska prva sa četiri boda i time je praktično osigurala prolaz, Danska i Slovenija imaju po dva, dok je Srbija na začelju sa bodom.

Sada je jasno da će za plasman u narednu fazu izabranicima Dragana Stojkovića Piksija biti potrebna pobeda nad skandinavskom selekcijom u ponedeljak od 21.00, kada je na programu i meč između Ostrvljana i "zmajčeka".

Dve najbolje plasirane selekcije obezbediće drugu fazu, dok će trećeplasirana morati da gleda epilog u ostalim grupama, pri čemu će četiri od šest najbolje trećeplasiranih timova proći dalje.

"Orlovi" bi u nekom ludom scenariju mogli da prođu i sa nerešenim ishodom, u slučaju da se poklope rezultati iz drugih grupa. Sada možemo da se osvrnemo na A i B, koje su relativno kompletirale drugo kolo.

Ukoliko Albanija i Hrvatska izgube u poslednjoj rundi, a Škotska i Mađarska odigraju nerešeno, Srbiji bi porasle šanse da nađe mesto među četiri najbolja trećeplasirana tima čak i sa remijem protiv Danske.

Da bi se to dogodilo, Slovenija bi morala da izgubi od Engleske, što je ubedljivije moguće.

Inače, ukoliko timovi budu izjednačeni, prvo se gleda međusobni skor, potom gol-razlika, a onda i broj postignutih golova.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 140

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu