Nova vest
Fudbal 12

20.6.2024.

19:36

Hrvati slave remi Srbije i Slovenije

Fudbaleri Srbije uspeli su da uzmu bod u duelu sa Slovenijom, pošto su golom Luke Jovića u 96. minutu izbegli poraz.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Srbija je tako došla do prvog bpda u grupi C na EURO, dok je Slovencima ovo drugi remi, a meč u Minhenu pomno su pratili i u Hrvatskoj.

Fudbaleri Hrvatske u grupi B imaju takođe pobedu i remi, a Index.hr donosi tekst pod naslovom "Evo zašto je remi Srbije i Slovenije sjajna vest za Hrvatsku".

"Na Alijanc Areni u Minhenu gledali smo jednu od najdramatičnijih utakmica turnira. Slovenija i Srbija na kraju su remizirale rezultatom 1:1. Taj remi mogao bi biti jako važan i dobar za Hrvatsku. Naime, postoji realna šansa da će Hrvatska završiti kao treća u grupi. S obzirom na to da u osminu finala idu i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, praktično svaka utakmica na turniru je Hrvatskoj bitna i može joj pomoći ili odmoći", piše Index.hr.

Potom se osvrću na svoju reprezentaciju.

"Hrvatskoj će za bilo kakav prolazak grupe gotovo sigurno trebati pobeda protiv Italije, ali postoji način da dalje prođe i sa samo jednim bodom. Ovim remijem i jučerašnjim rezultatima je ta šansa nešto uvećana. Naime, u poslednjem kolu ove grupe favorizirane Engleska i Danska igraju protiv Slovenije, odnosno Srbije. U slučaju da Engleska i Danska pobede, Slovenija će završiti grupi kao trećeplasirana ekipa sa dva boda, isto koliko će imati i Hrvatska ako remizira sa Italijanima", piše Index.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu