Nova vest
Fudbal 4

20.6.2024.

17:50

Piksi: "Nismo želeli da izgubimo, zato smo nagrađeni"

Dragan Stojković Piksi izjavio je da je njegvo tim zaslužio bod protiv Slovenije u drugom meču na EURO.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Fudbaleri Srbije su u 96. minutu izbegli poraz golom Luke Jovića i na kraju je meč završen 1:1.

"Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati. Rezultat je došao kao nagrada za verovanje. Za mnoge je utakmica možda bila završena, za nas nije. Ali, jedna teška utakmica. Svaki bod je važan. Svaki rezultat je važan. Ono što je meni važno, to je da smo uspeli da kreiramo veliki broj šansi, a da nijedna lopta nije ušla u mrežu. Moramo to da prihatimo. Nismo želeli da prihvatimo poraz od Slovenije. Zato je nagrada i došl", rekao je Piksi na konferencjiji za medije.

Potom se osvrnuo na Luku Jovića, heroja Srbije.

"Od svakog igrača koji ulazi u igru, očekujem da unapredi našu igru. Ne ulazi da bi upisao nastup. Jović je igrač jednog kalibra golgetera. Upravo je to razlog zašto je došlo do osveženja u napadu. Kasnije i ulazak Sergeja, Samardžižća, dvojice po strani. Ne želim ziheraški fudbal, nešto što nije gledljivo. Stvorili smo ne znam koliko šansi, ali mislim da smo na kraju pokazali karakter i da je to najbitnije. Plan je bio da pobedimo, to valjda govori i sastav tima. Dovoljno govori kvalitet igrača koje smo imali na terenu. Bio bih razočaran da smo zavšrili utakmicu bez šuta na gol i šanse. To onda ne bi bilo dobro. Ovako ne mogu ništa da zamerim igračima. Borili su se, verovali i to je najvažnije."

Upitan je i o sporim ulascima u utakmicu.

"U fudbalu je sve važno. Naravno da moramo biti mnogo aktivniji, da koristimo prostor i da se ne greši u lakim pasovima. Svaka greška u lakim pasovima vas dovodi do toga da morate da se vraćate. Odbrana je odradila vrhunski posao, nimalo nije lako igrati sa ovim napadačima Slovenije. Lavovski posao, svaka im čast na tome. Radimo na tome da budemo konstantni 90 minuta, ali to nije lako. Imate protivnike i niz drugih faktora koji utiču na to."

Bilo je reči i o Ivanu Iliću i Saši Lukiću.

"Ja sam imao ideju, s obzirom na to da smo želeli pobedu, zato sam i odlučio da Lukić i Ilić počnu jer su obojica sjajni tehničari i imaju dobru viziju. Kako sam ih video? Želim im sve najbolje, mislim da su dosta istrčali. Odradili su ono što sam očekivao od njih. Cenim tehničke kvalitete kod igrača itekako. Ilić ima odlične prekide, samo bi morao češće da ih koristi. Pogotovo sa desne strane."

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu