Nova vest
Fudbal 5

20.6.2024.

17:46

Piksi: "Nisam se mirio sa činjenicom da izgubimo od Slovenije"

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi sumirao je hladnije glave borbu sa Slovenijom i bod koji je izboren u 95. minutu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle meča imao je oprečna osećanja povodom svega što se dešavalo na Alianc Areni.

Srbija je bila konkretnija, ali...

"Pomešana osećanja, jer kada dođete do gola u poslednjem udarcu onda vam to sigurno donese radost. Mislim da smo je zaslužili. Defintivno nismo zaslužili da izgubimo. Uspeli smo da iskreiramo veliki broj šansi, neverovatno da lopta nije htela u gol, ali to je fudbal, to je jednostavno tako. Čestitiam momcima na pokazanom mentalitetu, na jakom karkateru. Stalno im govorim da veruju u sebe i  verovali su u sebe, da nije kraj dok ne bude kraj. Drago mi je i da je Jović postigao gol, značiće mu za samopouzdanje".
 

Piski, kaže, nije bio iznenađen igrom Slovenije.

"Ne, ne, nije nas iznenadila. Analiza je bila odlična, upravo ovo što ste videli, to smo i očekivali. Verovali smo da će tako biti, nema iznenađenja. Slovenci su disciplinovani, kao i sve ekipe koje igraju ovde na EURU. Nema lakih protivnika, svi se bore za svoju zemlju, dugim loptama su pokušali da koriste prostor iza odbrane. Naša odbrana je bila na viskom nivou, koncetrcaija maksimalna, sa te strane ptužili smo koliko smo mogli u ovom momentu. Na kraju Slovenci su na fizičkom planu izuzetno spremni što je bio dodatni prblem za nas, ali mislim da smo uspeli da stvorimo zaista veliki broj šansi. Video sam da smo statsitički gledano bili daleko u prednosti u odnosu na Sloveniju, imali smo 14-15 udaraca na gol. To je naša opredeljnost, da napadamo, da kreiramo, da idemo na gol, ofanzivan fudbal i rezultat toga je urpav toliko broj pokušaja.

Šta je bilo dobro, a šta loše, prokomentarisao je selektor Srbije.

"Loša realizacija, koliko može da se kaže da je loše. Igrači se bore za udarac za gol, ali nekada lopta neće u gol. Mislim da su to jako pozitivne stvari, mi smo tim koji uspeva da kreira šanse, a zabrinjavajuće bi bilo da to ne radimo. Sa te strane, nije lako, verujemo do kraja, ne predajemo se. U trećoj utakmicu pišemo našu sudbinu".

Danska?

"Biće otvorena igra, bukvalno mi ili oni. Nema tu nekih iznenađenja, znamo kako igraju, gledali smo ih, gledaćemo ih i sad. Nije to tim koji je nepobediv, ali je to tim koji je izuzetno snažan i orgaizvan. Mislim da ćemo uspeti da se odmorimo, izvučemo pouke i damo sve od sebe jer to je utakmica koja odlučuje o prolazu. Igrači su toga svesni, mislim da razumeju važnost utakmice i rezultata. Nismo se mirli sa činjenicom da izgubimo od Slovenije. Bilo je sve na našoj strani, posed naš, preko 200 pasova više nego oni. To su stilovi igre, igramo tako i teško da možemo to da menjamo. Sa te strane verujem da će samo realizacija biti malo bolje i da ćemo videti koju loptu više u protivničkoj mreži".

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu