Nova vest
Fudbal 3

20.6.2024.

16:55

Srbija se izvukla u 96' – džoker Jović održao san o nokaut fazi VIDEO

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom rezultatom (1:1) u drugom meču grupe C Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

EURO 2024, drugo kolo:

Slovenija – Srbija 1:1 (0:0)
Karničnik 68 – Jović 90+6
Stadion: Alijanc arena (Minhen)
Gl. sudija: Ištvan Kovač (Rou)

Heroj je bio rezervista Luka Jović koji je u šestom minutu nadoknade postigao izjednačujući pogodak i tako ostavio Srbiju u trci za plasman u nokaut fazu. Najverovatnije kao jedan od najboljih trećeplasiranih ekipa.

Sve je bilo spremno da se sa tri boda na "Alijanc areni" jednom nogom nađemo u eliminacionoj fazi. Solidno izdanje protiv Engleza, uloga favorita i velika podrška u Minehnu su ukazivali na to.

I prvi minuti (ili možda sekunde?) samog meča su išle u tom pravcu, pre nego što su na svetlo izašli svi naši nedostaci.

Selektor Dragan Stojković je i na ovom meču odlučio da igra sa dva napadača. U startnih 11 se vratio kapiten Dušan Tadić, a ispao Sergej Milinković-Savić koji je u prvom duelu pretrčao gotovo 14 kilometara. Najviše od svih.

Sofascore

Uprkos solidnom startu, ubrzo je Slovenije preuzela ulogu dominantne ekipe i iako nije uspela da stvori stopostotne šanse bila bolji protivnik.

"Orlovi" su igrali u naletima. Mitrović je na iskustvo i individualni kvalitet ulazio u polušanse, ali ta dva kvaliteta ima i Jan Oblak koji ga je sprečio da po prvi put u karijeri zatrese mrežu na Evropskom prvenstvu.

Najbliži golu u prvih 45 minuta je bio Elšnik koji je pogodio stativu, posle čega se lopta tri puta odbijala Slovencima, ali nisu imali ni sreće.

Srbija je bila bolja u nastavku, ali su trenuci dekoncetracije i nezalaganja koštali naš tim u 68. minutu.

Rezervista Gaćinović je izgubio loptu, otvorio kontru protivnika, a Elšnik je iskoristio mali broj srpskih igrača koji su se vratili nazad i porigrao Karničika za vođstvo Slovenaca.


Odgovorila je Srbija odmah, Mitrović je ponovo zapretio, ali ovo nije bio njegov golgeterski dan.

Ponovo je sa ivice peterca šutirao, a Karničik po drugi put postao heroj nacije izblokiravši ga tek toliko da preusmeri loptu na prečku.

Sve je bilo manje vremena, a tako su se smanjivale i šanse Srbije. Srbija je stigla do kornera kada je već istekao peti minut nadoknade, a onda je na scenu stupio Luka Jović.

Da ne opisujemo, pogledajte.


"Orlovi" naredni meč igraju 25. juna od 21 čas na istom mestu protiv Danske.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu