Nova vest
Fudbal 95

20.6.2024.

20:56

Englezi nisu bauk, kritike za Sautgejta – Hojbjerg o limitiranju premijerligaških zvezda

Fudbalske reprezentacije Danske i Engleske odigrale su nerešeno 1:1 u meču 2. kola grupe C na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

To znači da je pred poslednje kolo grupe Engleska ostala lider, Danci čekaju rasplet sa drugog mesta, Slovenci sa trećeg, a Srbija kao poslednja, mada ne i bez šansi da se dokopa osmine finala.


Za tako nešto našoj reprezentaciji biće potrebna pobeda nad Danskom.

Slovencima takođe pobeda nad Engleskom u poslednjem kolu.

Ne bi ni to bili iznenađujući ishodi s obzirom na to da smo dosad videli vrlo ujednačen fudbal ove četiri reprezentacije i ono što je najjači utisak - da Englezi nisu nikakav bauk.

Štaviše, danas su u većem delu meča bili u podređenom položaju naspram Danaca.

EURO 2024, grupa C, 2. kolo

Danska - Engleska 1:1 (1:1)
Hjulmand 34 - Kejn 18
Stadion: Dojče Bank Park
Sudija: Artur Soareš Dijaz (Por)

Kako bilo, sve najvažnije momente sa meča u Frankfurtu možete da pratite u LIVE BLOGU na B92.sport u nastavku.
 

Završeno

16:57

Semafor
Hjulmand 34 - Kejn 18
  DEN smoki ENG  
  1 : 1  

20:50

Reč Gereta Sautgejta

"Znamo da su ljudi razočarani zbog naših igara. Ne vršimo pritisak onako kako bi trebalo. postoje problemi i potrebno je da nađemo rešenje. Moramo da analiziramo ova dva meča i da prođemo kroz greške svi zajedno. Ako dozvolite igračima protivničkog tima da uzimaju lopte i da šalju pasove onda vas oni mogu ugroziti tim pasovima".

 

20:46

"Limitirali smo Engleze"

"Navijači su bili sjajni, osećali smo se kao da smo igrali kod svoje kuće. Engleska ima veliki broj sjajnih fudbalera, u drugom poluvremenu su sa klupe dobili svežinu da promene tok meča. Uspeli smo da ih limitiramo, dobro smo pripremili utakmicu, bili smo organizovani i svaki igrač je odigrao meč sa pravom energijom. To je timski duh", rekao je posle meča Pjer-Emil Hojbjerg


 

20:42

Hojbjerg igrač utakmice

Fudbaler Danske Pjer-Emil Hojbjerg proglašen je igračem utakmcie u Frankfurtu. Nije postigao gol ali je dao veliki doprinos igri Danaca na oba dela terena i zasluženo je pobrao ovo individualno priznanje.

20:36

Statistika meča
Sofascore

20:29

Tripije: "Nema mesta panici"

Reprezentativac Engleske Kijeran Tripije je odigrao 50. put u resu Engleske i pamtiće "jubilarac" po teško izborenom remiju sa Danskom. 

"Veoma sam ponosan na taj broj utakmica za Englesku, ali moj fokus je na rezultatu - nismo ga postigli danas. Četiri boda iz dva meča ali znamo da moramo još mnogo da se popravimo. Mirni smo, ostajemo pozitivni i držimo se zajedno - to je najvažnije od svega. Razumemo frustraciju navijača, ali kao tim moramo drugačije gledati na stvari. Ovo je turnir, teško je igrati ko god je protivnik. Znamo da možemo bolje i nema mesta panici. Možemo bolje od ovog. Imamo još jedan meč u grupi i okrenuti smo njemu".

 

20:18

Sada je jasnije – poznato šta Srbiju vodi u 1/8 finala EURO

OVDE možete pročitati koji rezultati su potrebni da se dese kako bi Srbija prošla grupu.

20:16

Kritike na račun Sautgejta

Sagovornici Bi-Bi-Sija, bivši proslavljeni reprezentativci Engleske Alan Širer, Rio Ferdidnad i Geri Lineker, nisu optimisti u pogledu dobrog rezultat a njihovog tima na Evropskom prvenstvu nakon dva meča u grupi.

"Geret u ovom momentu ne izvlači najbolje iz ovog tima", smatra Širer.


 

20:14

Tabela posle drugog kola
Standings provided by Sofascore

19:50

Kraj

Kraj meča, Englezi su ostali lideri sa četiri boda, Danci ih prate sa dva, nakon remija u Frankfurtu 1:1.

Poslednje kolo daće odgovor koja dva ili tri tima će u osminu finala iz grupe C.
 

19:49

90' Tri minuta nadoknade

Igraće se još tri minuta. Englezi mogu biti zadovoljniji ovim rezultatom koji ih, izvesno, vodi u osminu finala.

19:43

84' Šansa za šansom pred golom Engleza

Tri u razmaku od samo minut i po. Prvo je Ba iskoristio kiks Gueja, imao otvoren put iskosa ka golu, međutim previše je oklevao pa mu je Guej u psolednji čas izblokirao udarac. Posle kornera, Kristensen je zahvatio loptu i prebacio je preko gola sa nekoliko metara. Potom je i Hojbjerg tukao sa 17 metara, sjajno je šutirao, snažno, ali neprecizno.

19:39

82' Nove izmene kod Danske

Skov Olsen je u igri, ušao je i Norgard, na klupu će Eriksen i Hjulmand.

19:37

79' Danci gube na agilnosti

Kao da su ostali bez enegrgije Danci, ne igraju istim žarom na svakom delu terena, pa Englezi već nekoliko minuta diktiraju tempo. Doduše, osim šanse Votkinsa, selekcija "tri lava" me preti ozbiljnije. Danska neeće rizikovati do kraja meča. Englezi žele pobedu. 

19:32

Sautgejt traži pravo rešenje
Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis

19:31

72' Votkins umalo do gola iz prvog kontakta

Odmah je Votkins uneo živost u napad kako je ušao u igru, malo je nedostajalo da postigne gol, ali ga je Šmajhel sjajno pročitao. Belingem je prethodno pružio sjajan pas ka Votkinsu, verovatno najbolji potez Belingema danas.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

19:29

70' Trostruka izmena Sautgejta

Bouven, Votkins i Eze su na terenu, šallje ih Sautegejt da promene tok meča, a selektor Engleza na klupu je poslao Fodena, Kejna i Saku.

19:23

67' Treća izmena kod Danaca

Ramus Hejlund izlazi, borio se, malo konkretnog od njega danas, a menja ga Jusuf Poulsen. Eriksen je izveo treći korner za Dansku. Damsgard je potom zapretio Pikfordu.

19:22

64' Eriksenova pretnja

Došla je lopta do Eriksena posle greške u defanzivnoj liniji Engleza, uzeo je iskusni plejmejker Danaca šut na 18 metara međutim prebacio je čitav gol. Ume on mnogo bolje od ovog.

19:20

57' Dvostruka izmena kod Danaca

U igri su Bah i Damsgard, na klupu idu Vind i Kristijansen.

19:15

55' Stativa!

Baš kao što je Širer napomenuo - Foden je najopasniji kad napadne kroz sredinu. To je sada urpavo uradio ofanzivac Sitija, tukao je snažno po zemlji i pogodio stativu.

Sreća za Dance.
 

19:14

54' Izmena kod Engleza

Aleksander-Arnold je izašao, menja ga Galager.

19:12

53' Saka u šansi

Pravo niotkuda Englezi su imali šansu, umalo su profitirali posle neodlučnosti Kristijansena i Šmajhela, koji su išli ka lopti. I Saka je bio tu, na kraju je uspeo da zahvati loptu glavom, prebaci golmana Danaca, ovaj se pritom sudario sa saigračem, ali na kraju je sreća pogledala Dance - lopta je pogodila spoljni deo mreže.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

19:05

Počelo je drugo poluvreme

Englezi čekaju da Belingem proigra. Ništa, ama baš ništa, nije pokazao igrač Reala u prvom poluvremenu.

19:05

51' Šmajhel kroto šut Rajsa

Dugo je trajao napad Engleza, na kraju je Rajs oprobao udarac i sreću, međutim slabo je to bilo za Šmajhela. Laka intervencija golmana Danske.

19:02

Rio Ferdinand o igri Engleza

"Naše najbolje šanse, osim gola, bile su one kada je Foden ulazio kroz sredinu i pretio sa te pozicije. Ako Sautgejt ne vidi da je Foden tu najopasniji, onda ćemo teško do pobede. Tu nam daje kontrolu, ritam, veru i samopouzdanje, baš u tom centralnom delu", kaže Ferdinand.


 

18:52

"Frustrirajuća igra Engleske"

Legendarni Alan Širer je vrlo razočaran izdanjem ekipe Gereta Sautgejta u prvom poluvremenu meča sa Dancima.

"Zaista frustrirajuće poluvreme za Englesku. Pomislio sam da će posle gola da budu još bolji, da će da napadnu, i da krenu po drugi gol. Nismo videli ništa od toga. Pohvale za Dansku i način na koji su uzvratili i preuzelui kontrolu utakmice i dali gol", rekao je Širer za BBC.


 

18:48

Poluvreme

Odličnih 45 minuta za Dance, ne tako dobro po Engleze koji su poveli preko Kejna, ali su u nastavku drhtali pod naletima rivala.

Danska - Engleska 1:1 posle 45 minuta bitke u Frankfurtu.
 

18:47

44' Hojbjerg testira Pikforda

Nova lepa kombinacija Danaca i novi udarac ka golu Pikforda, koji je bio na pravom mestu posle udarca Hjumlanda.

Daleko bolje izdanje Danske od momenta kada su primili gol.
 

18:43

40' Foden dobacio do Šmajhela

Zahuktao se Foden u tranziciji, imao je Kejna ispred ali i četvoricu Danaca oko sebe, uspeo je da iskontroliše loptu, međutim udarac je bio takav da je tek dobacio loptu do Šmajhela.

18:39

38' Englezi dugo bez kontrole igre

Danska već izvesno vreme ima posed, igra bolje, konkretnije, pronalazi rešenja, bolje organizuje akcije. Napada.

18:35

34' Golčina - Danci izjednačili

Morten Hjulmand je pogodio - majstorski. Raspalio je po lopti sa 25 metara, gađao je sjajno, snažno i precizno, Pikford je nemoćan. Danci dolaze do zasluženog izjednačenja.

18:33

32' Problemi za Engleze

Hejlund je stigao do lopte na pas iz dubine terena, precizno je to bilo proigravanje, Geji ga je ispratio, ali tek toliko da blokira udarac napadača Danske - lopta se podigla i umalo da lobuje Pikforda. 

Sve konkretnija Danska.
 

18:31

29' Danci pred golom Engleza

Bili su jako blizu samom golu ali ne i postizanju pogotka, jer je bio gust poredak igrača Engleske pred Pikfordom. Eriksen je stigao do lopte ispred Pikforda, bio je na nekoliko metara, gotovo u mrtvom uglu, uspeo da proturi loptu do Hojlunda, ovaj je bio u nešto boljoj situaciji ali je lopta, na kraju, ipak, stigla u psoed Engleza.

18:28

27' Vestergor "požuteo"

Sruši oje Saku u prodoru, nepropisno, i zaradio je javnu opomenu fudbaler Danske. U nastavku, Englezi nisu uspeli da urade nešto vieše posle ubačene lopte pred gol Danaca.

18:27

23' Danci agilniji

Nemaju kud Danci, moraju bolje od prikazanog u prvih 15 minuta. Deluje da su sada direktniji u pasu, konkretniji, energičniji, međutm Englezi imaju odgovor na sve. 

 

18:19

18' Englezi vode!

Kejn je strelac. Bio je u pravo vreme na pravom mestu, pokupio dodavanje Vokera i poslao loptu u mrežu sa nekoliko metara. Prethodno, nonšalantno je Kristijansen išao po loptu, Voker je vrebao i iskoristio nepažnju Danca, potom uradio sve kako valja i upisao asistenciju.

18:18

17' Kejn izblokiran

Šutirao je napadač Bajerna sa ivice kaznenog prostora nakon greške Danaca, ipak stigli su da naprave bloj brzo potom i spreče neprijatnost po svoj gol.

Englezi kao da pojačavaju pritisak.
 

18:15

13' Šansa za Engleze - dobra!

Foden je sve uradio sam, solo akcija napadača Sitija, varkom tela je poslao na travu svog čuvara, zaoračio u kazneni prostor, ali je udarac ka golu bio vrlo loš - lopta mu je prešla preko noge i završila iznad prečke Šmajhelovog gola.

Morao je ovo bolje Foden.
 

18:11

10' Voker menja obuću

Umalo se nije povredio defanzivac Engleske prilikom jednog starta, kopačka mu je proklizala i delovalo je kao da se žali na povredu skočnog zgloba.

Srećom po Engleze, bila mu je potrebna samo nova obuća, sa više krampona.
 

18:09

Princ Vilijam bodri Engleze
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

18:06

7' Pas do pasa - bez prilike

Veliki broj paosva razmenili su, pre svega, engleski fudbaleri, gledamo identičan početak meča kao i protiv Srbije, međutim bez opasnosti po gol Danske.

Skandinavci su uspeli da dođu do posda kratko ali engleske linije su, za sada, neprobojne.
 

18:02

Meč je krenuo!

Danci su imali odmah i prvi pokušaj, bezopasan, Heojbjer je šutirao sa distance.

18:01

Minut ćutanja

Gerhard Ajgner, generalni sekretar UEFA, preminuo je danas i otuda je meč počeo minutom ćutanja za ovog fudbaskog delatnika.

17:13

SASTAVI

Danska: Šmajhel, Andersen, Kristensen, Vestergard, Mele, Kristijansen, Hjumland, Hojbjerg, Vind, Hojlund

Engleska: Pikford, Voker, Stouns, Guej, Tripije, Aleksander-Arnold, Rajs, Saka, Foden, Belingem, Kejn

17:13

Navijači su spremni
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

16:57

Tabela grupe C

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 95

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu