Nova vest
Fudbal 2

20.6.2024.

13:50

Oglasili se Danci: Nadamo se da će Srbija ostati na turniru

Najave čelnika FS Srbije da će "Orlovi" napustiti turnir ukoliko se Hrvatska i Albanija ne kazne zbog skandaloznog ponašanja njihovih navijača na meču grupe B, naišle su na odjek i u Kopenhagenu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/IMAGO/Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn EP MFN

Pristalice dve reprezentacije su u sredu u 59. minutu susreta koji je završen rezultatom 2:2 počeli zajednički da skandiraju "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe".

Usledila je brza reakcija iz FSS, a oglasio se i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

"FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", rekao je za RTS.

Međutim, FSS je i tokom dana, pred meč sa Slovenijom u Minhenu poslao dopis na adresu UEFA i genseka Teodorosa Teodoridisa.

Reakcije iz Srbije, nisu prošle nezapaženo u javnosti u Danskoj, protivnika Srbije u poslednjem meču u grupi C.

Oglasio se direktor FS Danske Erik Broger Rasmusen uz poruku da se nada da će Srbija ostati na turniru.

"Euro je fudbalski događaj i tu bi svi trebalo da budu deo toga. Ovo takođe važi iako svi imamo svoja osećanja i želimo da naš tim pobedi. Svi navijači moraju da doprinesu dobroj atmosferi. Fudbal mora da okupi navijače. Neredi, nasilje ili pretnje nisu deo dobre zabave. Nadamo se da će Srbija ostati na turniru. UEFA je ta koja određuje sve sankcije", poručio je Rasmusen.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu