Nova vest
Fudbal 0

20.6.2024.

13:45

Gnezda Čerin: "Zadirkivao sam Mladenovića"

Adam Gnezda Čerin, vezista u reprezentaciji Slovenije, očekuje težak meč sa Srbijom u Minhenu.

Izvor: Večer.com

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Imago/EP MMR

Uoči dvoboja drugog kola u Grupi C, fudbaler Panatinaikosa je izrazio nadu da će svi u timu Slovenije ući spremni za meč sa "Orlovima".

Meč sa Dancima (1:1) bio je iscrpljujući, ali Čerin je optimista.

"Naši fizioterapeuti i medicinska služba zaista dobro rade svoj posao, okrenuli smo se odmah Srbiji. Uradili smo analizu protivnika, trening je takođe bio usmeren u ovom pravcu, bićemo 100 odsto spremni za protivnika", rekao je Gnezda Čerin u intervjuu za "Večer".

Svi u taboru Slovenije pažljivo su pratili meč Srbije sa Nemačkom, Gnezda Čerin kaže da su igrači upoznati sa svim bitnim detaljima, ali i onim što se dešava van terena.

"Sigurno vidimo neke stvari, posebno ono što piše u medijima, ali smo navikli. Svi imamo iza sebe nekoliko godina fudbala, takve stvari su sporedne. Trudimo se da fokus na ono najvažnije – na naš učinak, tako da nas druge stvari ne pokreću previše".

O igri srpskog tima zna mnogo toga s obzirom da su mu saigrači u Panatinaikosu Filip Mladenović i Filip Đuričić. Prvi igra na Euro, a drugi je izostavljen sa spiska za završni turnir, pa je nedugo posle objave spiska selektora Stojkovića rekao da je završio reprezentativnu karijeru.

"Dva Srbina su mi saigrači u Panatinaikosu. Bilo je dosta zadirkivanja tokom turnira, bar sa moje strane, biće to balkanski derbi. Svi bi voleli da budu u ulozi pobednika", kaže Gnezda Čerin.

Prethodni meč sa Srbijom u Ligi nacija ostao mu je u lepom sećanju, Slovenija je posle 0:2 njegovim golom uspela da stigne do 2:2.

"Nadam se da neće biti ovakvih kolebanja na našoj strani. Nadam se da ćemo odigrati dva poluvremena kao drugo poluvreme u Stožicama, jer je to bilo jedno od najboljih od kada sam u reprezentaciji, mislim da smo sposobni da odigramo ceo meč kvalitetno", zaključio je Gnezda Čerin. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu