Nova vest
Fudbal 30

20.6.2024.

9:23

Karma je čudo – Srbija najveći dobitnik remija Hrvata i Albanaca

Drama u meču Hrvatske i Albanije i krajnji remi od 2:2, mogli bi da budu od velikog značaja za rasplet takmičenja po grupama na Euro 2024.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO/nordphoto GmbH/Witke nph

A od svega, najviše bi mogla da profitira reprezentacija Srbije, koju od 15 časova u Minhenu očekuje duel sa Slovenijom u drugom kolu Grupe C.

Zašto je remi Hrvata i Albanaca od takvog značaja?

Pre svega taj skor je, kako su analitičari izračunali, povećao šanse za čak 22 tima da se plasiraju u nokaut fazu takmičenja u Nemačkoj.

Hrvatska i Albanija su sebi znatno smanjili šanse za plasman dalje, praktično, nalaze se na ivici ambisa, ali zato profitiraju drugi.

NIS

Taj rezultat biće pre svega veliko "pogonsko gorivo" za "Orlove", kojim bi pobeda nad Slovenijom praktično sigurno značila i plasman u nokaut fazu i to kroz četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Poznato je da će se u osminu finala plasirati po dva tima iz svake od šest grupa, plus još četiri najbolje trećeplasirane.

Srbija je u prvom susretu poražena od Engleske sa minimalnih 1:0, tako da bi izabranici Dragana Stojkovića morali da budu bolji samo od još jedne trećeplasirane reprezentacije kako bi prošli dalje.

Prema analizi analitičara sa platforme "Football Meets Data", najveća je verovatnoća da će se u osmini finala naći pobednik Grupe F i treći iz Grupe C, umesto trećeg iz Grupe B.

Praktično, Srbija bi preskočila Hrvatsku i u tom slučaju bi igrala protiv jednog od favorita, reprezentacije Portugala.

Ali kao što naš narod kaže, "prvo skoči, pa reci hop"...

Dakle, prvo treba pobediti Sloveniju.

Podeli:

Komentari 30

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu