Nova vest
Fudbal 1478

20.6.2024.

19:26

Jović heroj "orlova" – u 96‘ za rekord EURO; Piksi: "Srbi ne umiru lako" VIDEO

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Slovenijom rezultatom (1:1) u drugom meču grupe C Evropskog prvenstva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ne preterano povoljan rezultat po naše reprezentativce mogao je da bude i gori da nije bilo Luke Jovića koji je u 96. minutu "poništio" pogodak Karničnika iz 68.

Time smo došli u situaciju da moramo da nastavimo da kalkulišemo pred poslednji duel sa Dancima 25. juna (21.00).

Utiske posle meča su podelili Dragan Stojković Piksi, Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Tadić i Predrag Rajković kod Srbije, odnosno Matjaž Kek i Timi Maks Elšnik

Heroj Srbije Luka Jović je oborio rekord postigavši najkasniji izjednačujući pogodak u istoriji EP, dok je Mitrović propustio tri šanse i izjednačio negativan učinak Romelua Lukakua.

Naš Stefan Smuđa, koji sa lica mesta izveštava o nastupu "orlova", je posle meča dao svoje viđenje utakmice ocenivši naše reprezentativce.

Dešavanja iz Minhena mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.sport

Završeno

08:00

Karničnik 68 – Jović 90+6
  SLO smoki SRB  
  1 : 1  

18:42

Uzbudljivo i na drugom meču grupe C

Englezi rano stigli do vođstva, ali Danci izjednačili.

Golčina Mortena Hjulmanda koja ne odgovara Srbiji. 

18:41

Pogledajte izjave "orlova" iz miks zone

Izvor: B92.sport

18:40

Izvor: b92.sport

18:39

Izvor: B92.sport

18:36

Novakova poruka za "orlove"

18:19

Javljanje Stefana Smuđe iz Minhena posle meča

Izvor: b92,sport

18:17

Jović oborio rekord EURO

Gol u 96. minutu bio je najkasniji izjednačujući pogodak na jednom meču Evropskog prvenstva.

Rekord je tek juče postavio albanski fudbaler Klaus Đasula koji je u 95. minutu doneo izjednačenje protiv Hrvatske (2:2).

18:07

Naš Stefan Smuđa je ocenio reprezentativce Srbije

18:05

"Srbi ne umiru tako lako"

17:56

Sledeći meč na programu (18.00)

Pratite ga putem našeg bloga.

EPA-EFE/FILIP SINGER

17:51

Matjaž Kek, selektor Slovenije

'Razočaranje je veliko kad dobiješ gol tako kasno. Šteta zbog tog poslednjeg udarca. Napravili smo sve kako treba. Nekad sport uzme na taj način, a vratiće se mojim igračima ovo, jer su junačku utakmicu odigrali u sjajnoj atmosfer. S jedne strane razočaran sam, a sa druge ponosan."

"Mogli smo danas sve rešiti, mi smo mala ekipa, nema tu puno iskusnih internacionalaca, ali smo pokazali da smo zaslužili da budemo na EP. Eto, Srbija se sada može veseliti ovom bodu, kao i mi posle remija sa Danskom."

17:46

O Ivanu Iliću i Saši Lukiću

"Ja sam imao ideju, s obzirom na to da smo želeli pobedu, zato sam i odlučio da Lukić i Ilić počnu jer su obojica sjajni tehničari i imaju dobru viziju. Kako sam ih video? Želim im sve najbolje, mislim da su dosta istrčali. Odradili su ono što sam očekivao od njih. Cenim tehničke kvalitete kod igrača itekako. Ilić ima odlične prekide, samo bi morao češće da ih koristi. Pogotovo sa desne strane."

17:44

O sporim ulascima u mečeve

"U fudbalu je sve važno. Naravno da moramo biti mnogo aktivniji, da koristimo prostor i da se ne greši u lakim pasovima. Svaka greška u lakim pasovima vas dovodi do toga da morate da se vraćate. Odbrana je odradila vrhunski posao, nimalo nije lako igrati sa ovim napadačima Slovenije. Lavovski posao, svaka im čast na tome. Radimo na tome da budemo konstantni 90 minuta, ali to nije lako. Imate protivnike i niz drugih faktora koji utiču na to."

17:42

O Luki Joviću

"Od svakog igrača koji ulazi u igru, očekujem da unapredi našu igru. Ne ulazi da bi upisao nastup. Jović je igrač jednog kalibra golgetera. Upravo je to razlog zašto je došlo do osveženja u napadu. Kasnije i ulazak Sergeja, Samardžižća, dvojice po strani. Ne želim ziheraški fudbal, nešto što nije gledljivo. Stvorili smo ne znam koliko šansi, ali mislim da smo na kraju pokazali karakter i da je to najbitnije. Plan je bio da pobedimo, to valjda govori i sastav tima. Dovoljno govori kvalitet igrača koje smo imali na terenu. Bio bih razočaran da smo zavšrili utakmicu bez šuta na gol i šanse. To onda ne bi bilo dobro. Ovako ne mogu ništa da zamerim igračima. Borili su se, verovali i to je najvažnije."

17:40

Kako se osećao posle primljenog gola?

"Kada dođete u situaciju da primite gol, morate da budete staloženi. Jer ako niste ne možete da razmišljate racionalno. Kada sagledamo to i pogledamo izuzetno visok stepen karaktera i mentaliteta da se ne predajemo, sa te strane mogu biti zadovoljan. Sa izmenama, sa tom vrstom osveženja, smo uspeli da ostanemo staloženi i mirni i sačekamo šansu. Pre toga je trebalo da padne gol. Ne znam kako Mitrovićeve lopte nisu ušle. Tu mora imati i malo sreće. Živi smo, to je najvažnije. Želeli smo da se borimo do kraja i to nas je nagradilo na kraju."

17:39

Upitan je i o dopisu FSS

"Hvala na pitanju, ali pitajte me nešto u vezi utakmice. Za mene kao trenera to nije važno. Verujte, ništa o tome nisam čitao. Ne znam ništa o tome."

17:31

Počela je konferencija za medije Dragana Stojkovića

"Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati. Rezultat je došao kao nagrada za verovanje. Za mnoge je utakmica možda bila završena, za nas nije. Ali, jedna teška utakmica. Svaki bod je važan. Svaki rezultat je važan. Ono što je meni važno, to je da smo uspeli da kreiramo veliki broj šansi, a da nijedna lopta nije ušla u mrežu. Moramo to da prihatimo. Nismo želeli da prihvatimo poraz od Slovenije. Zato je nagrada i došla."

"Ako gledate statistiku, mi smo daleko bolji. To je stil koji želimo da prikažemo. Želimo ofanzivan fudbal. Ni stopostotne šanse ne moraju biti golovi. Rezultat koji nas ostavlja u igri. Čekamo poslednju utakmicu."

17:30

Šta je Srbiji potrebno da prođe dalje? 👇👇👇

17:29

Lukaku i Mitrović – jedini do sada sa tri propuštene velike šanse
Sofascore

17:16

Dušan Tadić

"Pomešena osećanja, mislim da smo bojažljivo krenuli. Dozvolili smo im incijativu, grešili smo, dali smo im snagu. Imali su par šansi, a mi mnogo promašili. Na kraju, dobar bod, ali uvek želimo tri. Bila je velika važnost meča. bilo je bitno i ko prvi da gol. Možda bi bidlo drugačije da smo mi postigli prvi."

Protiv Danske na tri boda?

"To nam jedina račinica, biće teško."

17:16

Dragan Stojković Piksi

"Znali smo da će to biti tako. Nikakva iznenađenja nisu mogla da se dese. Slovenci su probali dugim loptama da nas ugroze. Mi smo kreirali mnogo šansi. Neverovatno šta Mitroviću nije ušlo u mrežu. Pokazali smo karakter, mentalitet koji me raduje. Da se ne predajemo. Mislim da smo na kraju nagrađeni. Da smo izgubili, to bi bilo nezasluženo. Bod nas ostavlja u trci, tako da ćemo u trećoj utakmici rešavati sudbinu."

Protiv Danske za prolaz dalje.

"Imamo dovoljno vremena da se igrači odmore. Tako da ćemo izanalizirati sve što se desilo danas. U tu utakmicu moramo ući sa imperativom pobede. Malo utakmica za infarkt, za navijače sa slabijim srcem."

17:14

Ocene srpskih fudbalera
Sofascore

17:12

"Sergej je trčao kao baba"

"Gledajući ovih 45 minuta, jako je to loše sa strane Srbije, da se ne zavaravamo, ovaj poslednji gol, hvala Bogu pao je na kraju iz prekida. Sve opasno što je došlo iz prekida, samo po sebi je opasno kada lopta dolazi u peterac, ali smo na momente loše izgledali, imali smo sreće da postignemo gol. Kao što je Aca rekao, ako budemo ovako igrali sa Dancima, crno nam se piše. Ako budemo igrali... Ovo je jedna ekipa, mi smo to najavljivali, jako ofanzivna, iz jedne akcije tečne su napravili jednu šansu. Nema nikakve ofanzive tu. Druga stvar, kod izmena, ja sam tog Milinković-Savića izvređao da niko nije čuo od TV gledalaca kod prvog gola. Čuj čovek tek ušao, a trči kao baba za desnim bekom kad smo primili gol. Ne možemo da pričamo o izmenama vanserijskim. Slovenci su se vratili, ovaj trener nije imao sreće, ali je to bio doktorski rad, kako želi da mu ekipa igra, kad zna da odabere, kad zna način na koji želi da igra. Nije imao sreće, na našu sreću", analizirao je igru Srbije bivši fudbaler Rade Bogdanović.

17:10

Aleksandar Mitrović

"Mislim da smo ušli defanzivnije. Slovenci su jako dobro ušli u meč, jako dobro su nas skautirali, pravili su višak po strani. U prvom su bili bolji, imali smo i mi neke polušanse. Drugo je bilo bolje, dominirali smo, primili smo gol samo kako mi znamo da primimo. Zaslužili smo bar bod. Fer rezultat i bod koji je velik kao kuća."

"Tu smo da damo maksimum, imamo dva dana da se oporavimo. Moraću par poziva da obavim pred tu poslednju utakmicu. Pomoć Engleza da odigraju najbolje što mogu. Da se spremimo i da pokušamo da damo sve od sebe
i dobijemo utakmicu protiv Danske."

17:09

Statistika meča
Sofascore

17:04

Luka Jović: "Odigrali dve dobre utakmice"

"Mislim da jeste. Zato što postoji mogućnost da bude jako bitan. Protiv Škotske sam isto u 95. dao, ali posle penala nismo otišli na EURO. Sada će biti drugačije nadam se. Nema šta, po meni odigrali smo dve dobre utakmice, kvalitetne, protiv kvalitetnih protivnika. Prvu utakmicu smo izgubili, zaslužili smo više. Danas je nerešen rezultat bio najrealniji ishod. I danas i protiv Engleza smo išli na tri boda. Tako ćemo i protiv Danaca. Gas do daske".

17:02

Šta kažu regionalni mediji o meču Srbije i Slovenije

Mediji u regionu pomno su ispratili duel Slovenije i Srbije u Minhenu, a evo šta kažu nakon egala koji je naš tim izvukao u poslednjim sekundama utakmice.

OVDE možete pročitati reakcije hrvatskih, slovenačkih, BiH medija. 
 

17:00

Igrač utakmice dolazi iz redova Slovenije

Strelac gola za Slovence Žan Karničnik proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

16:55

Kraj! (1:1)

Fudbaleri Srbije i Slovenije remizirali su u drugom meču grupe C Evropskog prvenstva.

16:54

90+6‘ Luka Jović!

Srbija u finišu do izjednačenja!

16:53

90+6‘ Goooool! (1:1)

16:48

90‘ Igraće se još pet minuta

Minuti nade za Srbiju.

16:45

Pred kraj utakmice sprečeno i uletanje na teren srpskog navijača

16:44

87‘ Prvi žuti karton za Sloveniju

Pred kraj meča dobija ga Erik Janža zbog odugovlačenja.

16:39

82‘ Samardžić pokušava

Uneo je neophodnu energiju sa klupe vezista Udinezea.

Bio je pomalo neodlučan dok se nameštao na šut sa ivice šesnaeterca.

Na kraju je uputio spor udarac pored stative, ali je bitnije što je probudio tim.

16:34

81‘ Dvostruka izmena kod Srbije

U igri Lazar Samardžić i Veljko Birmančević.

Izlaze Andrija Živković i Dušan Tadić.

16:33

76‘ Kraj meča za Šeška

Napadač Slovenije i Stojanović završavaju meč.

U igri Vipotnik i Verbič.

16:29

72‘ Prečka!

Srbija nije imala sreće.

Ponovo je došao u posed lopte u petercu i šutirao.

Strelac gola Karničnik je dotakao loptu tek toliko da ona pogodi okvir gola.

16:27

68‘ Slovenija vodi

Strelac je Žan Karničnik.

Izgubio je Gaćinović loptu, ali je veći problem od toga broj igrača koji se vratio nazad.

Elšnik je centrirao na drugu stativu, a tamo je spreman čekao defanzivac Celja.

16:26

68‘ Gol (1:0)

16:23

67‘ Slovenija traži penal

Nije sa tim saglasan arbitar Ištvan Kovač.

U duelu su bili Strahinja Pavlović i Petar Stojanović koji ga je izgubio.

16:22

65‘ Mitrović visoko preko gola

Pokušao je Mitrović da bude heroj i praktično protraćio dobru kontru.

Iz nepovoljne pozicije je šutirao veoma loše.

16:21

64‘ Izmene na obe strane

Izlaze Vlahović i Lukić. U igri su Luka Jović i Sergej Milinković-Savić.

Kod Slovnije je Mlakar prva izmena. Umesto njega Gorenc Stanković.

16:10

58‘ Parada Rajkovića

Prekida Šeško nalete Srbije.

Namestio se napadač Slovenije i sa ivice šesnaesterca šutirao u dalji ugao.

Bacio se Rajković i kontra rukom prosledio loptu u korner.

16:08

50‘ Mitrović još jednom

Šutira glavom, ali je izblokiran.

Lopta se odbija u još jedan korner.

Dominacija Srbije u prvih pet minuta.

16:07

Zanimljiv podatak iz prvog poluvremena – Slovenija imala više šuteva nego Engleska za čitav meč

16:07

49‘ Nova opasnost ispred gola Oblaka

Jako blizu je ovo bilo...

Centirao je Gaćinović, lopta je pala u protivnički šesnaesterac gde ju je promašio Bijol.

Defanzivac Slovenije ju je tek toliko zakačio da ona prođe blizu dalje stative.

16:06

54‘ Drugi žuti karton za naš tim

Posle Mladenovića, sankcionisan i Saša Lukić.

16:04

47‘ Oblak ponovo dobija bitku sa Mitrovićem

Čuvar mreže Atletiko Madrida još jednom pokazuje zašto je jedan od najboljih na svetu.

Sjajno su kombinovali Tadić i Mitrović, a srpski centarfor je još jednom iz neposredne blizine imao priliku.

Pokušao je loptu da provuče na bližoj stativi, ali ga je Oblak još jednom sprečio.

16:03

46‘ Počelo je drugo poluvreme

Sa centra kreću fudbaleri Srbije.

16:00

Menja Piksi

U igri je neočekivano Mijat Gaćinović.

Izašao je Filip Mladenović.

15:52

Posle prvih 45 minuta, imamo pitanje za vas
loader

15:51

Statistika na poluvremenu
Sofascore

15:46

Poluvreme

Bez golova posle prvih 45 minuta.

15:44

45‘ Igraće se još minut

Može li Srbija do gola pred poluvreme?

15:43

43‘ Izblokiran Lukić

Srbija u novom naletu.

Lopta se odbila na ivicu šesnaesterca do Lukića, ali je njegov udarac izblokirao Bijol.

15:41

42‘ Veliki promašaj Mitrovića

Možda i bolje što nije zatresao mrežu, jer se na usporenom snimku videlo da je Živković, koji je poslao centaršut, bio u ofsajdu.

Mitrović ju je primio u protivničkom petercu posle velike borbe i uspeo je vrhom kopačke da zahvati loptu.

Ipak, Oblak ponovo siguran.

15:32

37‘ Stativa!

Elšnik pogađa okvir gola Predraga Rajkovića koji je imao mnogo sreće.

U padu je nekontrolisano šutirao vezni fudbaler, nakon čega se lopta tri puta odbijala Slovencima.

Sreća i u nastavku na našoj strani pa tako Šešeko nije zatresao praktično nebranjenu mrežu.

Od svega samo korner za Sloveniju iz kog se nije izrodila nova prilika.

15:29

31‘ Mitrović!

Auh, kako je ovo bilo blizu.

Posle prvog kornera našeg tima najveće uzbuđenje na meču.

Lopta je pala u peterac gde je Mitrović bio u duelu sa Mlakarom. Isprva se stekao utisak da je Mitrović dirao tu loptu. ali nije.

Mlakar ju je izbacio van igre, ali sudije to nisu videle. Idemo dalje.

15:28

27‘ Prva prilika za Srbiju

Pokušao je glavom Dušan Vlahović.

Najduži napad Srbije do sada. Napadač Juventusa je dobio nekoliko duela i uglavnom odigravao saigračima okrenut leđima protivničkom golu.

Posle jedne akcije iz auta, Vlahović je šutirao glavom na prvu stativu, ali je siguran bio Jan Oblak.

Kako bilo, beležimo prvi pokušaj našeg tima.

15:23

24‘ Prvi žuti karton

Dobija ga Filip Mladenović.

15:18

20‘ Slovenija daleko opasnija

Nije da su Kekovi fudbaleri imali stopostotnu šansu još uvek, ali se konstantno igra ispred našeg gola.

Nekoliko minuta smo se mučili da odemo dalje od sopstvenog šesnaesterca.

Za sada u poslednji čas stiže spas. Šeško izblokiran, Rajković boksuje...

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

15:11

15‘ Bez većih uzbuđenja

Ako je nešto i bilo, desilo se ispred gola Rajkovića.

Duge lopte Slovenaca i Mlakar za sada prave najveće probleme našoj odbrani.

Sa druge strane Srbija se muči kad god krene napred.

15:10

10‘ Ponovo se igra na polovini Slovenije

Imao je priliku Andrija Živković da uputi centaršut, ali je previsoko to otišlo.

U međuvremenu, primetno je da slovenački štoper Drkušić, koji se dovodi u vezu sa Zvezdom, ima zadatak da igra tik uz Mitrovića tzv. "flastera".

To će njemu otežati posao na ovom meču, ali bi moglo da otvori prostor za saigrače.

15:05

8‘ Nova pretnja ispred Rajkovićevog gola

Ovoga puta je Mlakar oprobao udarac, ali je golman našeg nacionalnog tima još jednom bio siguran.

Starsport

15:03

4‘ Loš nastavak posle solidnog starta

Dve greške u nizu za naše reprezentativce.

Najpre je Strahinja Pavlović, a potom i Saša Lukić izgubio loptu u opasnoj zoni.

Naročito je bilo nezgodno u drugoj situaciji, posle koje je iz daljine Čerin šutirao iz daljine pravo u Rajkovića.

15:02

3‘ Uvodni minuti pripadaju Srbiji

I dalje bez šanse, ali je lopta mahom u našem posedu.

Jedna duga lopta je umalo pronašla Alkesandra Mitrovića i možda bi se nešto i izrodilo iz te prilike da ona nije presečena.

15:00

1‘ Meč je počeo

Sa centra kreću fudbaleri Slovenije.

Ekipa Majtaža Keka u beloj opremi napada sa desne na levu stranu.

Naši kontra od toga u komplet crvenim dresovima.

14:58

Pozdrav Oblaka i Tadića

Dvojica kapitena su se pozdravila pred početak meča, kao i sa arbitrima.

14:56

Igrači su na terenu

U toku je intoniranje himni.

Minuti nas dele od početka meča.

14:56

Ovako ste prognozirali
Printskrin/B92.sport

14:52

Uprkos plasmanu na EURO, navijači Slovenije protestuju protiv svog saveza
Profimedia

14:50

Ajmoooooo!

Poslednjih 10 minuta.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

14:45

Starter

14:43

Poslednje zagrevanje pred meč
EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

14:42

Đokovićeva poruka ponovo na video bimu – "Alijanc" zagrmeo

14:33

Još manje od pola sata – sve je spremno

14:25

Šta je na muzičkom repertoaru u svlačionici Srbije?

14:25

Stevan Stojanović, direktor srpske reprezentacije

"Zaista je fenomenalna atmosfera, ima dosta naših navijača. Zahvalni smo im. Nadamo se da će naši fudbaleri dobrom igrom da ih obraduju. Oni znaju svoju odgovornost, znaju da je ovo jedna od najvažnijih utakmica na prvenstvu. Ako nastavimo da igramo u ritmu kao protiv Engleske doći će i dobar rezultat. Siguran sam da će pružiti maksimum."

"Da bi ranije rešili prolazak u drugi krug, normalno da je pobeda jedina. Moramo da budemo strpljivi, čekamo šansu i postignemo gol. Nikada nisam voleo da prognoziram, ali dosta sam miran."

14:24

Još jedan Srbin uhapšen u Nemačkoj

Kako prenosi "Telegraf", jedan navijač Srbije lišen je slobode neposredno ispred "Alijanc arene".

Kako navode, ispred doma fudbalera Bajerna se pojavila konjica koja je potom našeg sunarodnika oborila na zemlju i privela.

Za sada nisu poznati razlozi.

14:24

Jan Oblak: "Majka mi je Srpkinja"

Jan Oblak, golman reprezentacije Slovenije, otkrio je da ima srpske korene pred duel sa Srbijom.

14:21

U opancima na "Alijanc arenu"
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

14:20

Srpski navijači podržali "orlove"

14:17

Rade Bogdanović poslao poruku "orlovima"

"Današnju utakmicu će biti dve nacionalne selekcije, a na tribinama dva gospodska naroda. Fudba pobeđuje. Kada je reč o našoj reprzeentaciji, očekujem da će ući u utakmcu onako muški. nema šta da se izgubi. Kakve god da su izemen, danas je utakmica, ili jesi li nisi, danas nema kalkulacija. Danas bitku biju ofanzivni igrači. Danas je jedna utakmica za suvi merak i uživanje."

14:15

Prijateljski susret u Minhenu

14:07

"Orlovi" osetili travu "Alijanc arene"
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

14:05

Potvrda i od FSS – Sergej na poštedi pred Dansku?

13:56

Sergej ostao na kupi!
printscreen/UEFA

13:51

Ekipa stigla

13:46

Neven Subotić u svom dresu Srbije bodri "orlove"!
B92.sport

13:44

Gnezda Čerin: "Zadirkivao sam Mladenovića"

Adam Gnezda Čerin, vezista u reprezentaciji Slovenije, očekuje težak meč sa Srbijom u Minhenu.

13:38

Crveno, plavo i belo oko Alijanc arene

13:38

Daj goooool!

13:21

Napred, Srbija!

13:07

Nemci ništa ne prepuštaju slučaju

13:07

Šurbatović pisao UEFA zbog Hrvata i Albanaca

Poštovani Gospodine Theodoridis,

S poštovanjem.

20.06.2024. godine                                                                                      GENERALNI SEKRETAR

13:00

EURO ima konkurenciju

12:49

Gužva u metrou za Alijanc arenu

12:39

Pogačar poslao fudbalerima poruku sa Alpa

12:25

Opet kiks UEFA sa zastavama

Evropska fudbalska unija (UEFA) u mejlu koji šalje akreditovanim novinarima, u kojem se navode aktivnosti za naredni dan, greškom je umesto zastave Srbije poslala hrvatsku.

U najavi meča izmedju fubalera Srbije i Slovenije, umesto zastave Srbije našla se zastava Hrvatske, a takođe, umesto zastave Italije stavljena je zastava Madjarske.

UEFA je naknadno ispravila propust i poslala ispravnu zastavu Srbije.

Srbija će danas od 15 časova igrati protiv Slovenije u Minhenu meč drugog kola grupe C na EP.

UEFA

12:10

Javio se i Dončić!

11:55

Izbor čitalaca B92.sport

Naša verna publika izrazila je svoj stav u vezi sa utakmicom između Srbije i Slovenije.

Ko će da pobedi?

Slovenija 19%
Nerešeno 12%
Srbija 69%


Koji će biti rezultat?

2:1    27%    
2:0    10%    
3:1    10%    
1:2    9%    
1:0    5%    
1:1    5%

Šta sa Tadićem?
Mora u prvih XI 65%
Piksi je bio u pravu – klupa 35%


Startnih 11?

Predrag Rajković 80%
---------------------------
Strahinja Pavlović 91%
Nikola Milenković 87%
Miloš Veljković 59%
---------------------------
Filip Mladenović 78%
Ivan Ilić 55%
Andrija Živković 60%
Sergej Milinković-Savić 50%
Dušan Tadić 76%
---------------------------
Dušan Vlahović 75%
Aleksandar Mitrović 79%

Rezerve:
Đorđe Petrović 7%
Vanja Milinković-Savić 14%
---------------------------
Nemanja Stojić 11%
Srđan Babić 9%
Uroš Spajić 12%
---------------------------
Srđan Mijailović 4%
Nemanja Gudelj 30%
Nemanja Maksimović 20%
Filip Kostić 9%
Lazar Samardžić 41%
Mijat Gaćinović 9%
Saša Lukić 44%
---------------------------
Veljko Birmančević 27%
Luka Jović 9%
Petar Ratkov 4%

11:45

Slika dana
Kinez sa kokardom u dresu SR Jugoslavije

B92.sport

11:38

Srbi i Slovenci kao braća
B92.sport

11:27

Slovenci citiraju našeg Smuđu

Slovenački mediji oduševljeni su tekstom našeg Stefana Smuđe u vezi sa prijateljskim odnosom Srba i Slovenaca pred meč u Minhenu.

Portal Eipa24.si donosi tekst pod nazivom: Brutalno! Srpski novinar sa jasnom porukom Hrvatima i Albancima! "Zaostali Balkanci, učite od Slovenaca i nas!"

Tekst nije promakao ni komšijama Hrvatima, pa su Smuđu prenele i kolege sa Indeksa.

11:18

Herr Smuđa na srpskoj žurki u Minhenu

Izvor: B92.sport

10:52

"Luka Dončić jedan je od nas"

10:30

Pomozite Piksiju

10:18

Slovenci gledaju šou navijača Srbije

10:06

Srbi okupiraju Marijanplac

09:55

"Srbija više treba da se plaši Slovenije nego Engleske"

Čovek koji je predvodio Sloveniju na debitantskom EURO i namučio "bivšu braću", upozorio je reprezentaciju Srbije da je čeka sve osim lakog posla u Minhenu.

09:50

"Očekujem provokacije sa obe strane"

09:45

Srpski korteo kreće u podne

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije okupili su se na "Marjanplacu" u Minhenu, gde čekaju početak utakmice protiv Slovenije.

Srbija i Slovenija od 15 sati na "Alijanc areni" igraju meč drugog kola C grupe na EURO, pa će navijači već u 12 sati u korteu krenuti prema stadionu.

Procene su da je u Minhen došlo više od 20.000 navijača Srbije, pa će oni koji nemaju ulaznicu utakmicu moći da gledaju u posebnoj fan zoni, samo za srpske navijače, koja je postavljena nedaleko od "Marjanplaca".

09:40

Oglasila se UEFA pred meč Srbije i Slovenije

Pred duel na Alijanc areni, UEFA je izdala obaveštenje za navijače.

09:35

Ko je najveća opasnost po gol Srbije?

09:17

Slovenci okupiraju Minhen

Fudbalski savez Slovenije (NZS) očekuje oko 20.000 navijača na meču sa Srbijom u Minhenu.

To bi bio rekord za Slovence koji su najveću posetu na utakmici svog tima u inostranstvu imali upravo na ovom EURO u nedelju protiv Danske kada ih se u Štutgartu skupilo oko 12.000.


 

09:09

Statistika na strani Srbije
Sofascore

09:00

Selektor Slovenije Matjaž Kek

"Znam da 11 fudbalera koje budem odabrao neće biti dovoljno. Potrebna nam je klupa, zbog agresivnosti i visokog tempa kakav se očekuje, a probaćemo da ga zadržimo svih 90 minuta".

08:55

Zanimljiva Grupa C

U prvom kolu grupe Srbija je poražena od Engleske minimalnim rezultatom.

A Slovenci su pružili sjajan otpor Dancima i izborili remi.

Standings provided by Sofascore



 

08:50

Selektor Srbije Dragan Stojković

"Mi izlazimo na teren da se borimo. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu... Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takodje, prava fudbalska, biće dosta Slovenaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo".

08:45

Potencijalne postave
Lineups provided by Sofascore

08:40

Albanski fudbaler vređao Srbe i Makedonce

08:20

FSS preti zbog Hrvatske i Albanije

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović zahteva najstrože kazne za Hrvatsku i Albaniju zbog povika "Ubij Srbina" na utakmici dva tima u Hamburgu.

Srdjan Stevanovic/Starsport

08:10

Biti ili ne biti

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske 1:0, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1, pa je pobeda imperativ da bi se ostalo u igri za plasman u osminu finala.

08:00

Dobro došli u LIVE BLOG B92.sport

Pratićemo dešavanja iz Minhena pre, tokom i posle završetka utakmice Slovenija – Srbija.

08:00

Kakav ishod očekujete?
loader

Podeli:

Komentari 1478

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu