Nova vest
Fudbal 2

19.6.2024.

23:00

Švajcarska ne može bez Šaćirija – Škotlanđani su "živi"

Fudbalske reprezentacije Škotske i Švajcarske odirale su uzbudljivih 1:1 u meču 2. kola grupe A u Kelnu na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Strelac za Škote, koji su tada i poveli, bio je Mektomini, zapravo je gol pripisan defanzivcu Švajcarske Šeru koga je lopta na putu ka golu pogodila, skrenula sa putanje, prevarila Zomera, i odsela u mreži.

Poravnanje je doneo neizbežni Džerdan Šaćiri.

Samo 13 minuta od gola Škotlanđana Šaćiri je iskoristio amaterski potez Ralstona, njegovo proigravanje nikome u prazno na svojoj polovini, zbog čega je kažnjena čitava Škotska - "raketom" u rašlje.

Škotska - Švajcarska 1:1 (1:1)

Strelci: Šer 13 (ag) - Šaćiri 26
Stadion: Rajnenergi (Keln)
Sudija: Ivan Kružliak (Slovačka)

Šaćiri se i ovog puta pokazao kao zlata vredan šraf u timu Murata Jakina koji je iskusnog ofanzivca ostavio na klupi u prvoj utakmici sa Mađarima.

Dalje nije bilo golova, ali je meč i pre i posle pogodaka bio adrenalinski, sve do samog kraja.

Sve pohvale zalužuju igrači oba tima za prikazano. Švajcarci su demonstrirali visok nivo tehnike, pas igru i u tome su bili bolji od rivala međutim škotsko srce je ovog puta moglo biti prevaga.

Energični Škoti, željni da pokažu Evropi da su protiv Nemaca imali samo loš dan, bili su vrlo blizu izjednačenja, i to u 67. minutu, kada je Henli išao glavom na loptu na koju je nogom krenuo Šer - i pogodio stativu!

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Imali su, doduše, Švajcarci pre toga još bolju priliku. U njoj se našao Ndoje, ali se nije proslavio - u situaciji "jedan na jedan" promašio je čitav gol.

U igri "run and gun", prepunoj tempa, Švajcarskoj je i poništen gol.

Embolo je bio za pola koraka u nedozvoljenoj poziciji gotovo na pola igrališta, odakle je jurnuo sa loptom i elegantno lobom prbacio Gana. Nije vredelo, mahač je već signalizirao da je u ofsajdu.

I poslednji minuti meča obilovali su uzbuđenjima. Embolo je pretio sa jedne, Robertson sa druge strane, u situaciji kada je Akanđi bio spasilac.

Brzo potom sviran je kraj ovog zaista sjajnog meča.

Nemačka je u ovoj grupi prva, prvi je i učesnik osmine finala, Švajcarci su sa četiri boda blizu tog cilja, a tamo mogu i Škotlanđani. Za to im je potrebna pobeda protiv Mađarske u poslednjem kolu.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu