Nova vest
Fudbal 0

19.6.2024.

19:54

Nemačka iskoristila Mađarske mane – domaćin prvi putnik u osminu finala

Fudbaleri Nemačke pobedili su Mađarsku u meču drugog kola grupe A i tako obezbedili plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Srđan Novaković
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Strelci za Nemce su bili Džamal Musijala u 22. minutu, odnosno Ilkaj Gundogan u 67. minutu. 

Ovaj poraz je skupo koštao Mađare, koji su sada pred eliminacijom sa EURO, jer osle dva kola imaju nula bodova uz gol razliku -4 i samo ih čudo može ostaviti na ovom takmičenju. 

Jeste da su Mađari na ovom meču pružili znatno bolju partiju, bili hrabriji otresitiji nego na meču protiv Švajcarske, ali nije bilo dovoljno da se na meču protiv domaćina EURO ostvari bolji rezultat. 

Standings provided by Sofascore

Nisu se Mađari uplašili utakmice sa Nemačkom, pa su od starta krenuli agresivno na gol Manuela Nojera i već su posle manje od 20 sekundi mogli do gola i prednosti na ovom meču, ali je čuvar mreže Bajerna bio skoncetrisan. 

Mađari posle prvog kola, gde su bili poraženi sada moraju da makar ne izgube, a taj plan je lagano mogao da im pokvari Kai Haverc, koji je u uvodnih 15 minuta imao dve izgledne šanse za gol, ali je u oba navrata Gulači dobro intervenisao. 

Pretili su Mađari posle kornera, tako je Bola bio blizu da donese prednost svom timu, ali se sjajno isprečio Andrih koji je loptu poslao u korner. 

Istom merom je uzvvratila Nemačka, koja je iz kornera izgradila šansu za Tonija Krosa, uhvatio je volej Nemac, ali je bio izblokiran od strane Miloša Kerkeza. 

Od 15 pa se do 22. minuta smo gledali jedan malo mirniji period igre, gde su Nemci preuzeli ritam igre držali loptu u svom posedu. 

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Da bi onda i došli do prednosti. Ali golu Nemaca je prethodila jedna sumnjiva situacija, gde je Gundoa odgurnuo Orbana, posle kojeg je uposlio Musijalu, a igrač Bajerna je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu. 

Posle tog gola se rasplamsala borba. 

Nekoliko minuta posle pogotka Musijale, Mađari su mogli da dođu do izjednačenja, ali Nojer neverovatnom intervencijom sprečio da Soboslaji upiše gol na ovom meču. 

To nije zaustavilo Mađare, koji su u nastavku meča, posle jedne kontre ponovo pripretili golu Nemačke, ali promene rezultata nije bilo. 

Do kraja prvog dela igre smo gledali incijativu Nemačke, bukvalno do te šanse Soboslaija, Mađarska nije prelazila polovinu terena. 

Ređali su se korneri Nemačke, da bi posle jednog Varga lagano mogao da zatrese mrežu svog tima, a najbolju šansu su Nemci imali u smiraj prvog dela igre, kada je ponovo Musijala bio u šansi, ali je sada za razliku od 22. minuta pogodio spoljni deo mreže. 

Mađarska je postigla gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda u kome se nalazio Šalaji. 

Nemci su agresivno ušli u drugi deo meča, pa su tako posle nepunih dva minuta igre izveli svoj deveti korner. 

Jasno je da Mađarska je bila najopasnija u ovom meču posle prekida, pa su tako mogli i da dođu do izjednačenja.

EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Kada taj period igre nije Mađarska iskoristila, Nemci su došli do ubedljivijeg vođstva. 

Sjajno su kombinovali Musijala i Kros, lopta je onda došla na levu stranu, gde je bio Mitelštad, koji je uposlio Gundogana, a kapiten reprezentacije Nemačke je iz prve loptu poslao u mrežu golmana Mađarske. 

Taj gol je potpuno slomio Mađare, koji su bili vidno utučeni, to su Nemci pokušali da iskoriste i da postignu još neki gol, usledili su pokušaju Sanea i Krosa, ali gola nije bilo. 

Ima li smo uzbuđenja i do kraja meča, Mađari su finišu meča mogli da dođu do gola, ali je Ridiger izbacio loptu sa gol linije i tako posle sedam utakmica zaredom uspeo da ostavi nulu, tačnije da Nemačka ne primi gol na jednom meču. 

Nemci će u poslednjem kolu grupe A igrati sa Švajcarskom, dok će se Mađarska sastati sa Škotskom. 

Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu