Nova vest
Fudbal 3

19.6.2024.

19:00

Silvinjo dao obećanje albanskom narodu

Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Silvinjo, na talsu euforije nakon egala sa Hrvatima (2:2), imao je da pošalje poruku albanskom narodu pred meč odluke sa Španijom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Albanci su golom u 95. minutu izbegli poraz od Hrvatske u Hamburgu i ujedno se održali u igri za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Ali tamo će samo ukoliko savladaju Španiju, mada će i u slučaju takvog scenarija zavisiti od drugih rezultata. Dakle, Albanija je i dalje daleko od doigravanja ali euforija je sveprisutna u taboru ove selekcije zbog osvojenog boda.


Selektor Silvinjo je dodatno pojačao taj osećaj kod Albanaca porukama na konferenciji za medije.

"Pričao sam sa ljudima iz Saveza, saglasni smo u tome da želimo da uživamo u trenutku. Želim i da obećam albanskom narodu da ćemo se boriti u svakom momentu utakmice, za svaku loptu, za svaki bod", poručio je Brazilac.

O samoj utakmici sa Hrvatima kaže:

"Danas smo zaslužili pobedu. Ponosan sam na igrače, ponosan sam i zbog činjenice da je albanski narod slavio danas. Da li sam očekivao više od Hrvatske? Teško je kada analizirate utakmicu i samo vidite rezultat. Da Gjasula nije dao gol na kraju, sad bismo bili vrlo tužni.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu