Nova vest
Fudbal 0

19.6.2024.

17:49

Junak Albanaca "poleteo": "Pokušaćemo da pobedimo Španiju"

Reprezentativac Albanije Klaus Gjasula dok je živ pamtiće utakmicu sa Hrvatskom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Ovaj fudbaler je bio centralna figura meča iako je odigrao samo dvadesetak minuta, pošto je u 72. zamenio strelca prvog gola Lačija.

I nije dobro krenulo po Gjasulu, igrača Darmštata, pošto je četiri minuta od ulaska u igru postigao autogol za preokret Hrvata 2:1.


Prethodno je Kramarić poravnao rezultat.

Ipak, Gjasula je u petom minutu nadoknade uspeo da savlada Livakovića i donese neviđenu radost sunarodnicima, saigračima i navijačima koji su po ko zna koji put užasnim provokacijama na račun Srba i Srbije demonstrirali ogoljeni primitivizam.

"Bilo mi je teško u prvih par minuta posle ulaska u igru. Hvala Bogu što mi je dao šansu da postignem gol. Ovo je sjajan, istorijski dan za mene", rekao je nakon adreanlinske utakmice Gjasula.

Nije daleko od istine kada kaže da je Albanija bila blizu pobede danas.

"Da, mogli smo i da pobedimo. Igrali smo vrlo dobro 55-60 minuta, bilo smo bolji tim na terenu. Posle smo izgubili ritam, ali smo svakako mogli da pobedimo da smo bili koncentrisaniji u šansama".

Naredni rival Albaniej u grupi, i poslednji u ovoj fazi, je Španija. Silvinjov tim sada mora da pobedi kako bi uopšte ostao u igri za prolaz u nokaut fazu.

"Španija? Normalno je da očekujemo da pobedimo, pokušaćemo", poručio je Gjasula.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu