Nova vest
Fudbal 2

19.6.2024.

17:01

Piksi: "Nismo favoriti protiv Slovenije"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ne vidi zbog čega je njegov tim favorit naspram Slovenije u meču koji ća ta dva tima odigrati u četvrtak u Minhenu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Piksi je govorio pred predstavnicima medija dan uoči utakmice u koji Srbija ulazi sa porazom od Engleza, a Kekov tim sa remijem protiv Danske.

Slovenačkog novinara interesovalo je da li Srbija ima opterećenje s obzirom na to da nosi ulogu favorita protiv Slovenije, ali ga je Piksi odmah prekinuo rečima:

"Nismo favoriti! Vi ste krenuli super, svojili ste bod i što bi mi bili favoriti? Teška utakmica, zaista mislim da je Slovenija jaka... Ko god mislio da je Slovenija laka taj se vara. Izuzetno disciplinovana ekipa, motivisana, Matjaž Kek odličan trener, igrači takođe. Ekipa koja zaista može svakome da napravi problem. Mi sa naše tačke gledišta želimo i možemo da pobedimo Sloveniju i radimo sve na tome da vas pobedimo jer su nam potrebni bodovi. Ako budete bolji mi ćemo čestitati i idemo dalje. Da ćemo vas staviti u problem, to ćemo sigurno, to nemajte da imate dilemu".

Dragan Stojković je potom dodao:

"Nema tu favorita, mi smo sa Englezima izašli isto da odigramo dobru utakmicu i niko nije razmišljao o rezultu niti ne znam čem. Izađeš, dobio si šansu, izvoli i pokazi šta znaš, koliko možeš. Tako će sutra biti isto, tako će posle doći ovi Vikinzi Danci, da probamo i sa njima da se potučemo i da gledamo da ih pobedimo. Tako da svaka utakmcia je teška, i ova sutra će biti teška, ali ja ne bih bio ovde ako ne verujem, onda sve je bezveze... Ja verujem u moje momke, u reprezentaciju i verujem da možemo do pobede sutra, a to nije potcenjivanje Slovenije. Izuzetno cenim i poštujem kako igraju".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu