Nova vest
Fudbal 11

19.6.2024.

16:03

Piksi najavio promene za Sloveniju, Mitrović očekuje da će "kampovati" u kaznenom prostoru

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović govoril su pred novinarima u Nemačkoj, uoči meča sa Slovenijom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Stojković je odmah na poečtku rekao da je izglađen nesporazum sa kapitenom Dušanom Tadićem, pošto se fudbaler Fenerbahčea izvinio kolektivu, a imao je Piksi još mnogo toga da kaže "šta mu se vrzma po glavi" pred vrlo bitan duel sa ekipom Matjaža Keka.


Očekivanja je izneo i Aleksandar Mitrović.

Sva dešavanja i sve izjave našeg selektora i najboljeg napadača mogli ste pratiti u našem LIVE BLOG-u.

Završeno

16:54

Kraj konferncije

Dragan Stojković Piksi je obraćanje novinarima završio još jednim osvrtom na meč sa Slovenijom.

"Nema tu favorita, mi smo sa Englezima izašli isto da odigramo dobru utakmicu, niko nije razmišljao o rezultu niti ne znam čem. Izađeš, dobio si šansu, izvoli i pokazi šta znaš, koliko možeš. Tako će sutra biti isto, tako će posle doći ovi Vikinzi Danci, da probamo i sa njima da se potučemo i da gledamo da ih pobedimo. Tako da svaka utakmcia je teška, i ova sutra će biti teška, ali ja ne bih bio ovde ako ne verujem, onda sve je bezveze... Ja verujem u moje momke, u reprezentaciju i verujem da možemo do pobede sutra, a to nije potcenjivanje Slovenije. Izuzetno cenim i poštujem kako igraju".

16:46

Piksi: "Nismo favoriti protiv Slovenije"

Slovenačkog novinara interesovalo je da li Srbija ima opterećenje s obzirom na to da nosi ulogu favorita protiv Slovenije, ali ga je Piksi odmah prekinuo rečima:

"Nismo favoriti! Vi ste krenuli super, svojili ste bod i što bi mi bili favoriti? Teška utakmica, zaista mislim da je Slovenija jaka... Ko god mislio da je Slovenija laka taj se vara. Izuzetno disciplinovana ekipa, motivisana, Matjaž Kek odličan trener, igrači takođe. Ekipa koja zaista može svakome da napravi problem. Mi sa naše tačke gledišta želimo i možemo da pobedimo Sloveniju i radimo sve na tome da vas pobedimo jer su nam potrebni bodovi. Ako budete bolji mi ćemo čestitati i idemo dalje. Da ćemo vas staviti u problem, to ćemo sigurno, to nemajte da imate dilemu".

16:30

"Recite mi ko je srećan kada ga zamene?"

Povelo se pitanje "Mitrovićeve nervoze" kada ga je Piksi zamenio protiv Engleza.

"Mislim, nervoze... Recite mi jednog igrača koji voli da bude zamenjen. Posebno kada je EURO u pitanju ili bitne utakmice. To su utakmice za koje se živi, koje želite da ste na terenu ali kao što smo rekli selektor je tu da donosi odluke. Kada ste igrač gledate iz jednog ugla, ali selektor gleda drugačije, on ima 26 igrača. Jeste, bio sam malo nervozan, seo sam na klupu, ohlasio glavu minut-dva i nastavio da bodrim saigrače".
 

16:24

Ko šutira penal?

"Nisam do sada odlučivao ove tri i po godine koliko sam selektor, nikad nisam rekao "ti ćeš šutirati ili tako nešto", rekao je Piksi, a nastavio je Mitrović:

"Mislim da je to stvar osećaja, ostajemo svi, vežbamo, pričamo između nas, kako se osećamo. Do sada je to bio Duća Tadić kad je na terenu, uglavnom je on bio prvi, posle njega sam bio ja, ali ono... Neka samo bude penal pa ćemo lako da se dogovorimo. Ali generalno, kad smo Duća i ja na terenu, on ga izvodi".
 

16:20

Mitrović: Voleo bih da ne izađem iz šesnaesterca

Na pitanje da gde vidi sebe više i gde bi voleo više da bude pozicioniran na meču sa Slovencima, Mitrović je rekao:

"Voleo bih kada bih sve vreme bio u šesnaestercu, da ne izlazim odatle. Tu se osećam konforno. Dobro, to zavisi od utakmice, taktičkih zahteva. Trudim se da radim ono što se traži od mene, a pomažem timu i kad imam loptu, i bez lopte. Više sam učestovao u igri protiv Engleza, nadam se da ću sutra biti bliže golu. To opet zavisi od utakmice, živa je to stvar, menjaju se stvari jako brzo, moraš da se adaptiraš brz i da radiš za ekipu".
 

16:17

Sećanje na nezaboravnih 3:3

Reprezentacije naše zemlje i Slovenije odigrale su uzbudljiv meč na EURU pre 24 godine u Belgiji i Holandiji, završen 3:3. Aktuelni selektor Stojković bio je deo tima koji je nadoknadio neprijatnih 0:3 sa Slovencima.

"Problem je što Srbija nema mene danas... Šalim se. Sećam se naravno, 0:3, pa 3:3, luda utakmica, mislim jedna od najboljih, najlepši i najatraktivnijih te godine. Slovenci odličan tim, Katanec na klupi, imali odlična imena, uhvatili nas na brzinu, Siniša obio crveni... Ali onda se desilo čudo u poluvremenu. Verovali smo da možemo da se vratimo i uspeli smo u tome. Slovenija nije uspela da iskoristi tu rpednost. Atraktivna utakmica, ostaje za pamćenje", kaže danas o tom meču Piksi.
 

16:02

Mitrović o manama rivala

"Pa dobro, ne bih rekao šta su slabge tačke, možemo pričati posle. Ali, svaka ekipa ima mane, vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo tša da se krije u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo"

16:01

Selektor o podršci navijača

"Podrška znači, videli ste šta smo imali u Gelzenkirhenu, a sutra će biti veliki, veliki broj, to je dodatni motiv za nas i predstavlja jednu odgovrnost na kraju krajeva, ne igrate sami za sebe, imate odgovornost prema nekome. Osećamo to, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, stalno se borimo iz utakmice u utakmicu u ponašanju koje imamo kako van terena, tako i na njemu, da budemo primere kako se bori i kako se igra za svoje navijače, za svoj narod".

16:00

Mitrović: Voleo bih da dam gol

"Ja se nadam, dva puta smo igrali, bili smo bolja ekipa, pobedili smo 4:1, pa 2:2. Bili smo bolji u toj drugoj utakmici, dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drugačije u utakmicu, a ja se nadam da ću nastaviti taj niz. Bilo bi lepo da dam gol i dobijemo utakmicu, ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo", rekao je Mitrović.

15:59

Piksi o Slovencima

"Oni i da hoće, ne mogu. Igraju kako igraju, znate da igraju 4-4-2, da su Šporar i Šeško oni koji prave razliku, da te duge loptu mogu biti neprijatne. Treba da budemo pametni i osujetimo te stvari da dozvolimo da se jurimo s njima u prostoru. Sistem nije iznenađenje, ali samo to da se obrati pažnja, kad smo razgovarali o tome, imaćemo i video analizu, da igrači dobiju punu informaciju što se tiče protivnika".

15:56

"Idemo na pobedu, pa ko pobedi plati pivo"

Da li ćete ići  na pobedu?

"Mi sutra izlazimo na teren da se borimo, svidelo se to vama ili ne. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu, e sad... Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Sloveaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo", odgovorio je  Piksi na pitanje novinara iz Slovenije.

15:54

O motivaciji pred Sloveniju?

"Ovaj, sve se briše, pobeda se piše, uobičajena kao i svaka utakmica. Održite sastanak, kažete šta imate, svesni su važnosti ovog turnira, ovog Evropskog prvenstva, ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, treba da iskoristiš. Motivisanost nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potopunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija", rekao je Stojković.

15:50

Zašto nije raspoložen?

"Stalno traže da se skeniramo, kao da ulazimo na u NASA, ne na rampu", odgovorio je Piksi na pitanje zašto nije rapoložen kao inače.

15:48

Mitrovića nije bilo, ali se pojavio na konferencijii

Iako je najavljen, napadač Srbije nije pred novinara.

Malo je kasnio, ali je stigao.

15:47

O Tadiću i izvinjenju?

"Ništa spektakularno, izvinio se i to je to. Možete ga očekivati u startnoj postavi. Sada je najvažniji meč sa Slovenijom", odgovorio je Piksi.

15:46

Piksi najavio promene

"Biće dve promene u odnosu na meč sa Engelskom",  rekao je selektor.

15:42

Čekamo konferenciju

Početak je zakazan za 15.45.

15:42

Ko će da šutira penal, ako bude sviran?

"Što šutne bilo ko, samo nekada ga da. Nebitno je ko će da šutira, da li Mitrović ilil Vlahović", rekao je Piksi.

14:11

Drugi meč na EURO

Srbija posle poraza od Engleske (1:0) u četvrtak od 15.00 pokušaće da uzme prve bodove na EP.

Slovenija je u prvoj rundi remizirala sa Dancima.

Standings provided by Sofascore

14:10

Dobro došli u naš LIVE BLOG

Pred nama je konferencija za medije selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i napadač Aleksandra Mitrovića, koji će govoriti pred meč sa Slovenijom.

Ostanite uz B92.sport.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu