Nova vest
Fudbal 34

19.6.2024.

14:12

Ne mogu svi u prvih 11 – jedna zvezda Srbije će opet "izvisiti" FOTO

Nakon početnog poraza od Engleske, pred fudbalerima Srbije se nameće imperativ da pobede Sloveniju u 2. kolu grupe C.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

Specijalni izveštač iz Nemačke – Stefan Smuđa

Meč na "Alijanc areni" u Minhenu igra se u četvrtak od 15.00 i mogao bi da bude odlučujući za konačan rasplet jer, već je poznato, pobeda bi "orlovima" širom otvorila vrata osmine finala i gurnula ih "kroz njih".

B92.sport

Poslednjih dana u centru pažnje je bila mala razmirica između selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića, koji su to izgladili u utorak, tako što je "desetka" nacionalnog tima uputila izvinjenje pred svima i time priznala svoju ishitrenu reakciju.

Ali, u isto vreme, verovatno i "isterao svoje", te će u četvrtak sasvim izvesno biti u startnoj postavi Srbije. Ujedno, "istisnuvši" neku od zvezdi tima na klupu.

Peđa Milosavljević/Starsport

To će, po svemu sudeći, biti Sergej Milinković-Savić. Fudbaler Al Hilala protiv Engleske nije ispunio ono što se od njega očekivalo i, iako je pretrčao ubedljivo najviše kilometara, sve to je učinio "u prazno".

Istina je, nisu ni Dušan Vlahović, a ponajmanje Aleksandar Mitrović oduševili. Naprotiv. Ali, utakmica da Slovenijom deluje kao "nacrtana" za njih, kako zbog važnosti samog duela, tako i zbog činjenice da će Srbija izvesno mnogo više napadati nego u nedelju u Gelzenkirhenu.

Iza trija Mitrović-Vlahović-Tadić biće Saša Lukić i Ivan Ilić, koji je uspešno zamenio vrlo bledog Nemanju Gudelja na poluvremenu susreta sa selekcijom "tri lava".

Odbrana je u prvom kolu položila ispit i neće se menjati. Na golu ostaje Predrag Rajković, a ispred njega sve uigranija trojka: Strahinja Pavlović levo, Miloš Veljković desno i Nikola Milenković u sredini defanzivne linije.

Peđa Milosavljević/Starsport

Ni bekovi nisu nepoznanica, jer će doći do prinudne promene na levoj strani. Umesto Filipa Kostića, koji je završio šampionat zbog povrede kolena, na njegovom mestu biće Filip Mladenović.

Fudbaler Panatinaikosa je bio ponajbolji igrač u drugom poluvremenu meča sa Englezima, a plus više pred meč sa "zmajčekima" je i to što će na suprotnoj strani imati trojicu klupskih saigrača koje vrlo dobro poznaje: Benjamina Verbiča, Adama Gnezda Čerina i Andraža Šporara.

Ne samo da je Mladenović zaslužio mesto, nego je i jedina prava preostala opcija na levom boku do kraja turnira. Zato će, uz Andriju Živkovića na drugoj strani, biti zadužen za razbijanje slovenačke odbrane po strani.

b92.sport

Podeli:

Komentari 34

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu