Nova vest
Fudbal 0

18.6.2024.

22:53

Umalo loš provod na Ronaldovom jubileju – Hranač nahranio Portugalce

Fudbaleri Portugala savladali su Češku rezultatom 2:1 na startu učešća na Evropskom prvenstvu u okviru grupe F.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Evropsko prvenstvo, 1. kolo grupe F

Portugal – Češka 2:1 (0:0)
Hranač 70ag, Konseisao 90+2 – Provod 62
Stadion: Red Bul Arena (Lajpcig)
Sudija: Marko Gvida (Italija)

Neočekivano teško su šampioni iz 2016. godine u Lajpcigu stigli do prvih bodova na ovogodišnjem turniru.

Da nisu, pokvarili bi jubilej svog kapitena Kristijana Ronalda koji je postao prvi igrač u istoriji koji je igrao na šest različitih Evropskih prvenstava.

Za razliku od Mundijala, Ronaldo je meč počeo u startnih 11, ali nije uspeo da dodatno poboljša svoj rekord po broju golova na EURO (14). Zato jeste zajedno sa Pepeom postao tandem najstarijih igrača startera u istoriji takmičenja.

Sofascore

Od prvog minuta su Portugalci bili bolji protivnik, nizali šanse, ali nisu uspeli da postignu gol protiv Čeha koji su se dobro branili.

Šok na "Red Bul Areni" je usledio u 62. minutu kada je Lukaš Provod dobio odloženu loptu od Cufala i sa ivice šesnaesterca šutirao u suprotan ugao za vođstvo Češke.

To je bio poziv Robertu Martinesu da je vreme za promene, a rezultati su stigli već u 70. minutu igre.

Častio ih je i šakom i kapom Robin Hranač na ovom meču. Defanzivac Plzenja je postigao autogol i tako omogućio protivniku da se vrati.

Mislili su Portugalci u 87. minutu da su se vratili kada je Diogo Žota popravio promašaj Ronalda i sativu koju je pogodio napadač Al Nasra. Ipak, Kristijano je bio u ofsajdu.

Bilo je suđeno da Portugal pobedi, a Hranač bude tragičar. To je postalo jasno u drugom minutu nadoknade kada je napravio još jednu veliku grešku i dozvolio Fransisku Konseisau da postigne gol vredan sva tri boda.

Prethodno su u okviru iste grupe Turci dobili Gruziju rezultatom 3:1.

Portugalci će za četiri dana odmeriti snage sa Turskom, dok će Gruzija i Češka u međusobnom duelu pokušati da stignu do prve pobede.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu