Nova vest
Fudbal 62

18.6.2024.

21:51

Dalić: "Tri medalje u šest godina, Engleska jednu u 58 godina i mi ne valjamo"

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić najavio je pomene u sastavu za predstojeću utakmicu protiv Albanije

Izvor: Beta

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

On je rekao da protivnik njegove ekipe u drugom kolu Evropskog prvenstva zaslužuje poštovanje, kao što zaslužuje i njegov tim.

"Albanija nije kvalitetna kao Španija, ali zaslužuje poštovanje. Očekujemo tešku utakmicu, motivisanog protivnika. Znamo šta je naš cilj, bićemo ofanzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Biće promena u sastavu, ali o tome ćemo odlučiti večeras i sutra", rekao je Dalić novinarima u Hamburgu, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske igraju u sredu od 15 časova protiv Albanije u Hamburgu, utakmicu drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Hrvatska je u prvom kolu izgubila od Španije 0:3, a Albanija od branioca trofeja Italije 1:2.

"Znali smo da će biti važna utakmica, kako bismo prošli grupu. Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo obavili šta je trebalo. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica počne," dodao je hrvatski selektor.

Posle poraza od Španije i komentara o igri, Dalić je rekao da je njegova ekipa "uvek autsajder" i da zaslužuje više poštovanja.

"Nije bilo lepo izgubiti, međutim, uvek smo mi nekakvi autsajderi. Nikada nas nisu pratili na pravi način, iako smo osvojili tri medalje, samo je Francuska osvojila više. Hrvatska zaslužuje veći respekt. Osvojili smo tri medalje u šest godina, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vredimo", naveo je Dalić.

"Mladi smo i hrabri, to je dokaz da je 100.000 naših navijača stiglo u Berlin, naši rezultati pokazuju da vredimo više od onoga kako nas gledaju. Znam da je nakon poraza bilo dosta pesimizma, ali nadam se da ćemo ponovo biti pravi. Hrvatska vredi i mnogo smo bolji nego što se o tome govori", dodao je on.

Govoreći o predstojećoj utakmici, Dalić je rekao da će ključno biti strpljenje.

"Ne smemo izgubiti glavu i koncentraciju. Bilo bi lepo otvoriti utakmicu na najlepši način, ali ne smemo srljati, idemo na pobedu, ali važan nam je i bod. Bitno je strpljenje, agresivnost, pristup koji će nam garantovati da budemo konkurentni", naveo je Dalić.

Podeli:

Komentari 62

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu