Nova vest
Fudbal 0

18.6.2024.

22:13

"Moguće je da će Mbape igrati sa slomljenim nosem"

Bivši lekar francuske fudbalske reprezenatacije Žan-Pjer Pakle izjavio je da je moguće igrati sa slomljenim nosem uz odgovarajuću zaštitnu masku, aludirajući na povredu kapitena Kilijana Mbapea.

Izvor: Beta

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

"Sasvim je moguće igrati sa slomljenim nosom. Uz odgovarajuću zaštitu, ako je igrač fizički sposoban, odnosno da nema problema sa disanjem i ako je u stanju da igra meč, ne rizikuje ozbiljne povrede", rekao je Pakle za radio Frans enfo (France Info).



Lekar je dodao da to važi ako postoji prelom hrskavice i ako nije oštećena kost.

"Ako je samo oštećena hrskavica, potrebno je dva do tri dana da se povuče hematom. Ako cirkulacija krvi u obe nosne šupljine ide dobro, fudbaler može da igra. Ako je nos i dalje začepljen hematomom, to je kao da igramo sa štipaljkom na nosu", rekao je Pakle.

Na Svetskom prvenstvu u Japanu 2002. Cunejasu Mijamoto, defanzivac i kapiten japanske reprezentacije, bio je primoran da igra sa štitnikom za lice nakon što je slomio nos nekoliko dana pre takmičenja.


"Dakle, moguće je", rekao je Pakle.

Francuska fudbalska federacija (FFF) saopštila je ranije da Mbape neće biti podvrgnut operaciji, ali nije precizirala koliko će mu vremena biti potrebno da se vrati u igru.

"Biće lečen ovih dana, ali bez operacije. Biće napravljena maska kako bi Mbape mogao da razmotri mogućnost nastavka takmičenja posle perioda lečenja", navodi se u saopštenju FFF-a.

U francuskim medijima kruže priče da bi Mbape mogao da izostane sa naredne utakmice Francuske u petak u Berlinu, protiv Holandije.

Sam Mbape je danas sve okrenuo na šalu i na društvenim mrežama je svojim obožavaocima postavio pitanje - da li neko ima ideju za masku?

Korisnici interneta su najviše pomenuli da bi Mbape trebalo da nosi masku Nindža kornjače, aludirajući na popularni crtani film.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu