Nova vest
Fudbal 19

18.6.2024.

14:22

Milenković: "Ginulo se za dres; Slovenija je ključna" VIDEO

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković izjavio je da njegov tim u meč sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu ulazi sa imperativom pobede.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Fudbaleri Srbije poraženi su pre dva dana u prvom kolu grupe C na EP od selekcije Engleske rezultatom 1:0. Srbija će u četvrtak od 15 sati u Minhenu igrati protiv Slovenije.

"Slovenija je jedna veoma dobra ekipa sa odličnim pojedincima. Veoma su kompaktni, moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti pa nam je bilo lakše, a ovde je sigurno imperativ pobeda. Moramo da se spremimo na najbolji mogući način i iskoristimo naše prednosti i njihove mane. Imamo to iskustvo iz Rusije, Katara... Možemo i moramo da iskoristimo da iskoristimo sve to u narednom meču", rekao je Milenković na konferenciji za medije u Augzburgu.

On se još jednom osvrnuo na meč sa Engleskom.

"Drago mi je što odbrana bila na visini zadatka uprkos tom primljenom golu... Kada smo izlazili u presing, mislim da se ekipa sjajno kretala i da se sjajno vraćala u niski blok. U drugom poluvremenu smo pokazali hrabrost i požrtvovanost pa smo na dostojan način predstavili Srbiju protiv Engleske", dodao je reprezentativac Srbije.

Pavlović je istakao da igrači Srbije moraju da se fokusiraju na meč sa Slovenijom.

"Trebalo bi se maksimalno fokusirati na utakmicu sa Slovenijom, jer je ključna, a što se više osvrćemo na Engleze uskraćujemo ono za Sloveniju. Sada smo gledali video analizu i za to se spremamo na najbolji mogući način. Slovenija ima sjajne igrače poput Benjamina Šeška, ali ako igramo kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog napadača", istakao je Milenković.

Izvor: FSS


Kompletnu konferenciju mogli ste pratiti putem našeg LIVE BLOGA:

Završeno

13:33

Prenos konferencije

14:21

Konferencija za medije je upravo završena

Nikola Milenković je razgovarao sa novinarima, a sledeće javljanje biće u sredu u isto vreme.

14:19

Nakon 90 minuta protiv Engleske učinili ste Srbiju ponosnom, a šta kaže za Dansku i Sloveniju?

"Mislim da rezultat te utakmice nama ne menja ništa i moramo da budemo skoncentrisani na nas i verovati u naš potencijal i da budemo ambiciozni i da verujemo u sebe i da damo sve od sebe na jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi i da ih odigramo na najbolji mogući način"

14:18

Da li štoperi mogu da daju gol Slovencima?

"Ima podatak zanimljiv da smo najviša reprezentacija na ovom prvenstvu i taj podatak sigurno treba da koristimo na najbolji mogući način. Vežbamo i radimo na treningu sve sa tog aspekta, ali gol postići nije lako. Treba maksimalno koristiti prednosti i to je upravo to. Prekide, kornere... Sve treba da koristimo maksimalno"

14:16

Koliko će ključno biti da uđete hrabro?

"Biće veoma bitno, mislim da terba da nametnemo naš stil igre od prvog minuta i sa jasnim ciljem. Da učinimo sve što je do nas da odvedemo utakmicu na našu vodenicu i ono što mi hoćemo i da iskoristimo sve naše vrline i njihove mane"

14:16

Pre dve godine smo igrali u LN protiv Slovenije, a sastavi su slični...

"Sigurno da smo analizirali tu utakmicu. Odigrali smo tada jedno od naših najboljih poluvremena, a u drugom smo pali. Izvukli smo pouke pa će ovo biti drugačija i teža utakmica. Ovo je turnirsko takmičenje i nema mesta popravnom. Psihološki aspekt će biti veoma bitan pa ćemo videti kako bude kako uđemo na taktičko-tehničkom planu"

14:15

Kako provode vreme u hotelu? Ko je spremniji Tadić ili Rajković?

"Provodimo vreme u gaming room-u. Nas par igra i čoveče ne ljuti se gde su stalno neki novi izazovi, a imamo i teretanu gde u slobodno vreme odlazimo da raidmo ili se oporavimo. Popunjeno je vreme i zanimljivo nam je. A što se tiče drugog pitanja to morate da pitate njih. Atmosfera je stvarno sjajna i to smo pokazali na utakmici protiv Engleske gde su momci dali sve od sebe i podneli veliku žrtvu i videlo se da se gine za dres i za grb pa mogu da ponovim da je sjajna atmosfera"

14:15

Kako bi reagovao da ostane na klupi?

"Fudbal je kolektivni sport. Ja i neko drugi, ekipa i selektor, ekonom... Svi smo na istom zadatku i odluka selektora je ko će igrati. Svaki igrač ovde poštuje odluku šta selektor odluči"

14:14

Stefan Smuđa, b92.sport postavio je pitanje:

Jedan je od retkih koji je zaustavio Kejna koliko to znači u smislu da se nametne kao lider odbrane?

"Sigurno da daje mnogo na samopouzdanju jer je satisfakcija za uložen trud i rad prethodnih godina. EP i dva SP su takmičenja koja dovode najbolje igrače na svetu i za svakog reprezentativca je ovo jedan od najviših ciljeva u karijeri da dođeš među najbolje igrače Evrope i sveta. Privilegija je. Stvarno je posebna atmosfera na ovako velikim takmičenjima i zadovoljstvo je nastupati na takvim takmičenjima"
 

14:11

Kakva je razlika u tome da li igra na sredini ili po strani sa tri štopera u formaciji

"Moderni igrači moraju da budu spremni na više formacija. Postoji razlika, ali svako mora da bude prilagodljiv i da igra u centarli ili levo ili desno. Menjaju se neke stvari i ne mogu da vam kažem gde mi više odgovara"

14:11

Da li je meč sa Engleskom podigao samopouzdanje?

"Mi treba da verujemo u nas uvek i u naš potencijal. S druge strane bili smo ljuti zbog rezultata, a zadovoljni igrom. I na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i igramo još bolje protiv Slovenije jer će to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolaz dalje"

14:10

Da li su se Englezi povukli ili ste ih vi naterali?

"Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvandredno drugo poluvreme i što se tiče Slovenije to će biti potpuno drugačije što taktički što u smislu mentalne pripreme. Što se tiče iskustva iz Rusije i Katara moramo da se spremimo najbolje moguće"

14:09

Da li ima prostora za napredak u odbrani? Šta su uočili protiv Slovenije?

"Slovenija ima sjajne pojedince i ekipa su koja je kompaktna, mnogo su opasni iz kontra napada pa moramo da budemo skoncentrisani celu utakmicu i da se branimo kao tim. Protiv Engleza smo bili u vrlo niskoj zoni i pokazali više respekta nego što je trebalo, a tek kasnije smo se oslobodili i igrali našu igru. Na momente smo pokazali veoma dobru igru i većim delom drugog poluvremena dominirali što posedom što igrom"

14:07

Koliko znači ekipi veliki broj navijača u Nemačkoj i ima li razlike u igri od 15 i od 21 čas?

"Sigurno da nam znači mnogo ta podrška navijača jer je igarnje za reprezentaciju nešto što čini Srbiju ponosnom i predstavljamo grb Srbije u najboljem svetlu svuda po svetu. Hvala na izvandrednoj podršci protiv Engleske i hvala svima koji su gledali preko malih ekrana jer smo osetili podršku i energiju. Nema razlike velike između igranja u 3 i 9, a kada se igra uveče više se spava popodne"

14:07

Da li je pričao sa Kejnom?

"Nismo pričali posle utakmice, samo smo se pozdravili"

14:03

Čestitke za meč sa Engleskom, a sada sledi Slovenija:

"Ne bih o individualnim stvarima govorio, treba da se koncentrisamo na to kako smo odigrali timski. Drago mi je što odbrana bila na visini zadatka uprkos tom primljeno golu... Kada smo izlazili u presing, mislim da se ekipa sjajno kretala i da se u niski blok sjajno vraćala i pogotovo u drugom poluvremenu smo pokazali hrabrost i požrtvovanost pa smo na dostojan način predstavili Srbiju protiv Engleske. Treba se maksimalno fokusirati na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna, a što se više osvrćemo na Engeleze uskraćujemo ono za Sloveniju. Sada smo gledali video analizu i za to se spremamo na najbolji mogući način"

"Slovenija ima sjajne igrače poput Šeška, ali ako igramo kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog napadača"
 

14:03

Kako protiv Slovenije?

"Slovenija je jedna veoma dobra ekipa sa odličnim pojedincima i veoma su kompaktni, moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti pa nam je bilo lakše, a ovde je sigurno imperativ pobeda, moramo da se spremimo na najbolji mogući način i iskoristimo naše prednosti i njihove mane. Opet, imamo to iskustvo iz Rusije, Katara... Možemo i moramo da iskoristimo sve to u anrednom meču"

14:00

Milenković pred Slovence:

Konferencija za medije u Augzburgu upravo je počela i iz tabora reprezentacije Srbije pred mikrofonom nalazi se Nikola Milenković.

Zakašnjenje od 15 minuta odložilo je početak konferencije zbog sastanka video analize.
 

14:00

Šta se dešava sa Kostićem?

Pitanje za Milana Vukovića, koji je rekao:

"Najavljen je odlazak na lekarske preglede, magnetna rezonanca kaže ošetećenje parcijalno, spoljašnjeg medijalnog ligamenta. On će ostati još dva dana u Nemačkoj i potom odlazi dalje"
 

14:00

Potvrđen kraj za Kostića

13:13

Dobro došli

U ovom lajv blogu pratićemo lajv konferenciju za medije Fudbalske reprezentacije Srbije na kojoj će se obratiti Nikola Milenković. 

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu