Nova vest
Fudbal 371

15.6.2024.

22:50

Hrvati se raduju Albaniji; Španci nisu poleteli VIDEO

Fudbaleri Španije su deklasirali Hrvatsku sa 3:0 (3:0), u prvom meču Grupe B na EURO 2024, u Berlinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Kao što sam nadimak Španije – "Crvena furija", to su opravdali u prvom poluvremenu, kada su došli do ubedljive prednosti od 3:0. Na kraju su rutinski priveli meč kraju i upisali trijumf na premijeri.

Španija je napravila veliki iskorak ka plasman u narednu fazu takmičenja.

Ove dve selekcije se nalaze u grupi još sa Italijom i Albanijom, čiji je meč na programu od 21 čas u Dortmundu.

Utakmicu izmešu Španije i Hrvatske, ispratite UŽIVO uz live blog B92.Spot:

Završeno

16:10

Semafor
Morata 29, Ruis 32, Karvahal 45+2
  ESP smoki CRO  
  3 : 0  

22:47

Toliko od nas!

Ispratili ste meč Španij i Hrvatske.

Ostane uz B92.Sport!

22:22

Budimir posle poraza

"Moram da čestitam Španiji, da pokušamo da napredujemo i pobedimo u sredu. Teško je primiti dva gola za tri minuta. Mislim da smo imali dobre prilike, ali je Unai napravio veoma dobre odbrane. Ovo su detalji koji su mogli da promene tempo igre, odeš u svlačionicu, a gubiš 3:0 to je teško", rekao je Budimir.

"Svaki gol je bitan, vrovali smo da ćemo pogotkom da promenimo dinamiku. Nismo imali sreću sa penalom ili bilo čim drugim. Tako je, nema vremena za tugu, moramo da se spremimo za sledeću utakmicu."

"Ko dobro poznaje španiju, zna i njen talenat. Sil fudbala, kulutru koju imaju... Ovo se trenira od malih nogu, to su individualne stvari. Veoma je teško igrati protiv Španije. Po mom mišljenu, najbolji su fudbal igrali pre tri godine."

22:09

Ruis iskren

"Očekivali smo tešku utakmicu, pa sam jako zadovoljan što smo pobedili ovakvu ekipu. Dobro smo pritiskali Hrvatsku, igrali smo sa velikom željom, a sada ovako moramo da nastavimo protiv Italije."

21:33

Selektor Španije

"Veoma sam srećan zbog svih ljudi u timu. Oni su nezasiti radom i napredovanjem. Stručni štab je najbolji na svetu. Cenimo veliku porodicu. Ostajemo sa nogama na zemlji, iako znamo da je ovo "bitno za podizanje morala". Ovo je put napred. Srećan sam zbog svih što su učinili tim ponosnim", rekao je De la Fuente.

20:52

Dalić posle debakla

"Čestitam Španiji na velikoj pobedi. Naš težak i zaslužen poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posed, pa smo dobili gol, bilo je to zaista loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera, time je utakmica bila gotova", rekao je Dalić.

"To je dokaz dekoncentriranosti i manjka energije. Baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogrešili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im mnogo vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, delovali smo nemoćno. Hteli smo videti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, mnogo važnija utakmica, kada smo ovu izgubili. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli pogoditi. Nismo se nikako mogli vratiti. Protiv Albanije idemo na tri boda. Dve su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobedu", rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić za HRT.

20:37

Modrić posle meča

"Danas ništa nije išlo, nismo mogli dati gol. Imali smo prilika, ali nismo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo je agresivnosti i predaleko smo stajali od suparnika. Nismo se predali, u drugom smo poluvremenu bili bolji, ali to nije bilo dovoljno. Lopta nije htjela u gol, a oni su zabili iz svih svojih udaraca", rekao je Modrić.


"Moramo se regrupisati i biti bolji. Znamo da moramo ići po pobede u ostalim utakmicama i to po meni nije loše. To je fudbal. Ne ispuniš nekad ono što zamisliš. Šta je, tu je. Imamo još dve utakmice. Moramo se podići i siguran sam da ćemo okrentui situaciju našu korist. Nisu nas iznenadili, znali smo da žele posed. Problem je što mi nismo bili agresivni, a protiv takvih ekipa se bez toga teško može igrati", rekao je Modrić.

Bili smo agresivniji i brži u drugom poluvremenu, ali opet nismo zabili gol da ih uvedemo u nervozu. Teško nam je , nismo ovo očekivali, ali moramo se podići. Mnogo smo puta pokazali karakter i siguran sam da ćem opet uspeti. Da, protiv Albanije idemo na tri boda. Moramo se odmoriti i analizirati kako bismo videli što možemo bolje napraviti. Siguran sam da ćemo to i biti",

20:36

Sučić: "Razočarani smo"

"Razočarani smo nakon poraza, ali glavu gore, ništa nije gotovo. Ovo je bila prva utakmica. Idemo da analiziramo što smo loše radili kako bismo se pripremili za Albaniju. Ne bih ušao u detalje, svašta je pomalo nedostajalo, svesni smo toga. Hvala navijačima na podršci", rekao je Luka Sučić.

20:15

Izjava Majera

"Utakmica je bila 50-50. Zabili su iz svake prilike, to je njihov kvalitet i to je to. Nisu nas iznenadili, očekivali smo da će biti takva utakmica. Imali smo i mi jako dobre šanse, ali nismo ih iskoristili. Čestitamo Špancima, moramo nešto izvući iz ovoga. Ne znam što se dogodilo. Očito su nešto bolje radili od nas, bolje su ušli u utakmicu. Presrećan sam zbog atmosfere, ovo je ispunjenje sna. Bez obzira na ovo danas, nadam se da ćemo napraviti rezultat. Protiv Albanije  moramo ići na pobedu, ne smemo kalkulisati, biće dobra utakmica", izjavio je Lovro Majer.

20:14

Ruis

Podeli:

Komentari 371

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

7 h

Novo Sport Video Menu