Nova vest
Fudbal 15

14.6.2024.

9:20

Lane Jovanović: "Srbija za nijansu bolja od Danske, značajno od Slovenije – proći će grupu"

Nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović govorio je o nastupu fudbalera Srbije na EURO.

Izvor: Meridian sport

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija posle 24 godine učestvuje na EP, a ekipa Dragana Stojkovića Piksija igraće u grupi C sa Engleskom, Slovenijim i Danaskom.

“Kao navijač i bivši reprezentativac moram biti optimista. Utakmice koje smo odigrali u pripremnom periodu deluju ohrabrujuće. Pogotovo duel u Švedskoj. Napadači su bili razigrani, a ispratili su ih i saigrači iz veznog reda. Odbrana je izgledala besprekorno. Funkcionisalo je sve kako treba. Raduje me što smo sa prilično velikom dozom samopouzdanja otišli na prestižno takmičenje”, rekao je Jovanović za Meridian sport.

Popularni Laneveruje da će Orlovi izboriti plasman u narednu fazu takmičenja.

“Uz osvrt na čisto fudbalske parametre favorit u našoj grupi je svakako Engleska. Takođe, ako pogledamo renome i spisak igrača, za nijansu smo bolji od Danske, a značajno od Slovenaca. Nismo imali u poslednje vreme najbolje rezultate. I Danska i Slovenija su se pokazali kao neugodni rivali minulih godina. Slovence smo dobili u Ligi nacija, ali pamtimo i druge susrete. U svakom slučaju – očekujem da prođemo grupu”.

Jovanović je upitan i da li Srbija ima dodatni pritisak što skoro dve i po decenije nije  bila učesnik EP, pred odlučujuće bitke u Gelzenkirhenu i Minhenu.

“Ne, baš ta činjenica treba da ima rasterećujuće dejstvo. Ova generacije je izborila plasman na dva velika takmičenja u nizu. Imali smo dovoljno strpljenja i pameti da selektoru ukažemo poverenje na duže staze. Ispoštovan je kontinuitet koji je presudan parametar za postizanje rezultata i stvaranje određenih mehanizama u samoj igri. Upravo tako se grade disciplina i poverenje unutar tima. Prilično ohrabrujuće izgleda kompletna situacija. Činjenica da je format takmičenja povoljniji u odnosu na prethodne cikluse, ali moramo gledati pozitivno. Za nas je najvažnije da smo ispunili primarni cilj, a to je kontinuirano prisustvo na velikim takmičenjima”, poručio je Jovanović.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu