Nova vest
Fudbal 10

13.6.2024.

14:02

Pavlović objasnio kako će čuvati Kejna VIDEO

Srpski fudbaler Strahinja Pavlović govoriće danas na konferenciji za medije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Foto: StarSport

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u nemačkom gradu Augzburgu gde ih u nedelju od 21 čas očekuje duel sa Engleskom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

"Imamo tešku grupu, Engleska je jedan od najboljih timova. Prva utakmica je najteža, želimo da se spremimo najbolje što možemo i dodjemo do najboljeg mogućeg rezultata", rekao je Pavlović.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Srbija će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Engleske.

"I Danska i Slovenija su sjajni timovi, moramo mnogo napora da načinimo da bismo ostvarili rezultat i prošli grupu. Englezi imaju mnogo kvaliteta, sjajnih igrača koji su imali odlične sezone, postizali golove. To je njihovo najveće oružje", dodao je Pavlović.

On je istakao da je kapiten Engleske Hari Kejn imao sjajnu sezonu.

"Ako želite da zaustavite takvog igrača, morate zajedno da se branite, da napadate, da igrate timski. To je nešto na čemu smo radili, najbolji smo kada imamo loptu, ali ne možemo da čuvamo loptu sve vreme. Sve analiziramo, videćemo kako će biti", naveo je srpski reprezentativac.

Pavlović je podsetio i da je Džud Belingem imao dobru klupsku sezonu.

"On je sjajan igrač, nalazi se u sjajnoj formi. Moramo budemo tim, da damo više od 100 odsto da bismo zaustavili te igrače", istakao je Pavlović.

Izvor: FSS

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

14:11

Gotova je konferencija za medije

Strahinja Pavlović je sumirao utiske pred meč sa Engleskom i objasnio kako mogu da čuvaju Harija Kejna i kako bi on igrao da je na mestu selektora.

14:08

Da li Englezi imaju neku manu?

"Sigurno da sve ekipe imaju prednosti i mane i Englezi isto tako. Videli smo protiv Islanda da su dobro organizovani i pobedili Englesku tako da analiziramo sve i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti"

14:06

Da li bi on napao Englesku da se on pita?

"Ništa, imali smo taj prvi sastanak gde nam je selektor predstavio plan i kako on razmišlja i normalno je da nam je prvi cilj turnira da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Svi smo svesni da je to jako moguće i da samo treba da budemo tim. Dosta se pričalo o timskom duhu i da treba da igramo onako kako znamo i umemo i već smo mnogo puta pokazali da smo dobra ekipa i da možemo da budemo jako opasni. Samo nam je selektor ukazao na greške koje smo imali tokom prošlih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. On veruje u nas i misli da možemo da prođemo grupnu fazu i da nastavimo takmičenje dalje. Sigurno da bih izašao gore i probao da napadnem Engleze"

14:05

Da li se dešava da Pavlović sanja ishod utakmica?

"Ne dešava se baš da sanjam, ali normalno je da dosta razmišljam o utakmici noć pre i normalno je da zamišljam situacije i kako bi trebalo da reagujem i često se dogodi da se te situacije i dogode na utakmici"

14:04

Šta je to što Srbija može da uradi da spreči Englesku?

"Baš zbog toga što su opasni sa svih strana moramo da se spustimo dole malo više i da probamo da se branimo svi zajedno i bez obzira na to koliko su oni dobri treba da igramo naš fudbal i da treba da igramo i napadački i postižemo golove i mislimd a će nam trebati i napad i odbrana"

14:02

Koliko su zreliji i spremniji za EP?

"Bez obzira na to kako je prošao turnir na Svetskom prvenstvu sve je to bilo veliko iskustvo za sve nas i imali smo tamo neke utakmice na kojima smo mogli da naučimo mnogo kao protiv Kameruna, Švajcarske i znam da će nam to sve značiti sada"

Foto: StarSport

14:01

Prekidi? Srbija je među najvišima na EP

"Da, najviša smo ekipa i mislim da te situacije kao što su prekidi moramo da koristimo baš zbog toga i mislim da možemo da ugrozimo svakoga i da to može biti jedno od naših najjačih oružja"

14:00

Engleska je uvek među favoritima i uvek su pod pritiskom, a kako Pavlović to vidi?

"To su sve igrači koji igraju na najvišem nivou i navikli su na pritisak pa im neće biti ništa nepoznato jer su navikli da igraju pod pritiskom pa ne vidim tu ništa specijalno što može nama da pomogne. Mi znamo kakvi su, znamo kako igraju i znamo sve o njima i mi pokušavamo da se pripremimo što je bolje moguće da odgovorimo na sve to. Neće biti uopšte lako, ali ubeđen sam da ćemo dati sve od sebe"

13:57

Da li je dovoljno vremena za saniranje problema iz prethodnih ciklusa?

"Pa sad... Mnogo više vremena nego pred Svetsko prvenstvo ili bilo koje okupljanje jer smo imali dve pripremne utakmice za petnaestak dana i dovoljno je to vremena da se radi na nekim stvarima. Uvek smo bili ofanzivni i igrali na gol više, a radili smo na tome da ofanzivni igrači treba da pomažu nama i to se videlo na prethodnoj utakmici jer ceo tim mora i da napada i da se brani, a to je ključ pobede"

Foto: Stefan Smuđa/B92

13:56

Na čemu je Srbija radila ovih dana?

"Ne mogu ništa preterano da otkrivam i mogu da kažem na svim problemima koje smo imali u prethodnom periodu i dosta smo radili odvojeno i pogotovo na individualnim stvarima gde smo pravili greške kao i na fizičkoj spremi. To su bile neke stvari kojima smo posvetili pažnju"

13:55

Koliko znači što niste primili gol od Švedske?

"Naravno da je dobro što nismo primili gol jer to mnogo znači za samopouzdanje jer smo defanzivno odigrali dobro i izazove rešili na jako dobar način,a podrška nam uvek znači i prijatno smo iznenađeni posetom na treningu i dobrodošlici pa će i na utakmicama isto podrška značiti"

13:53

Kako reaguje na pisanja stranih medija i po čemu je Srbija posebna?

"Pre svega mislim da smo za ove četiri godine u dosta utakmica pokazali da znamo da igramo dobar fudbal i da igramo na gol više. Uglavnom smo imali problem sa primljenim golovima jer smo primali više nego što je trebalo. Probleme smo imali u defanzivi jer smo mogli da pobedimo neke utakmice da smo bolji bili u odbrani i bolji kao tim. Radili smo dosta na tome i mislim da ako nastavimo da igramo kao u kvalifikacijama možemo da ugrozimo svakoga i to je naša najveća snaga. Svi znamo da igramo fudbal i želimo da igramo lep fudbal"

"Hvala na lepim rečima, napredovao sam dosta nakon dve lepe godine u Salcburgu"

13:52

Na pitanje o Džudu Belingemu, rekao je:

"Fantastičan fudbaler, napravio je mnogo toga ove sezone i osvojio mnogo trofeja i mi moramo da igramo kao tim i damo apsolutno sve od sebe kako bismo zaustavili takve igrače"

13:49

Rusi će posebno navijati za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu

Ruski novinar je rekao da će Srbija iz Rusije imati veliku podršku i pitao koliko će pomoći prijateljska utakmica u Moskvi.

"Mi smo bili u grču u toj utakmici i na njoj uvideli sve naše greške, ali ne obraćamo previše pažnje na tu utakmicu"
 

Foto: StarSport

13:30

Konferencija je počela, a Strahinja Pavlović poručio:

Na pitanje britanskog novinara koliko je ovo veliki test i koliko veruju u dobar rezultat, rekao je:

"Zdravo svima u teškoj smo grupi i Engleska je jedan od najboljih timova pa će prva utakmica biti najteža i mi želimo da se spremimo najbolje što možemo i dođemo do najboljeg mogućeg rezultata, a Danska i Slovenija su jake ekipe i moramo da budemo na vrhunskom nivou da bismo prošli grupu"

Šta Englesku čini posebnom?

"Kada pogledamo ekipu u napadu su posebno opasni, mnogo igrača igra na najvišem nivou i postigli su mnogo golova"

Hari Kejn? Kako se spremiti?

"On je imao jako dobru sezonu, ali ako želite takve igrače da zaustavite morate da igrate kao tim. Moramo da se krećemo zajedno, da se branimo zajedno i da napadamo zajedno. Radili smo mnogo na tome, mi smo najbolji kada imamo loptu u svom posedu i mi ćemo probati da napravimo dobar balans između napada i odbrane i imamo još nekoliko dana da analiziramo sve"
 

13:29

Kako je bilo na treningu Srbije?

Fudbaleri Srbije odradili su u sredu prvi trening u Augzburgu na stadionu "Rozenau" i to pred navijačima. Njih više od 3.000 bilo je na tribinama, tako da je bilo aplauza, skandiranja...

13:25

Šta nas čeka?

Srbija će u nedelju od 21 čas odigrati svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i rezultat istog može imati veliki uticaj na generalni ishod srpskog tima

13:22

Dobro nam došli

Zajedno ćemo pratiti konferenciju za medije na kojoj se javnosti obraća reprezentativac Srbije, Strahinja Pavlović.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu