Nova vest
Fudbal 2

13.6.2024.

11:55

Fudbal paralisao Albaniju – svi idu u Nemačku

Parlament u Albaniji zbog fudbala tamo neće zasedati.

Izvor: AS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Henning Kaiser/dpa via AP

"Evropsko prvenstvo je paralisalo Albaniju", objavio je španski "AS" u analizi trenutne političke situacije u toj zemlji.

Kako je pomenuti portal objavio, Albanski parlament neće zasedati narednih deset dana pošto će kompletna delegacija otputovati u Nemačku.

Albanija će u Dortmundu, Hamburgu i Dizeldorfu igrati protiv Italije, Hrvatske i Španije gde se očekuje veliki broj Albanaca koji živi i radi u Nemačkoj, ali i ogroman broj ljudi upravo iz Albanije kao i poslanici koji su ovaj scenario već najavili.

Albanski parlament zato je promenio svoj plan i prema pisanju tamošnjih medija mnogi od 140 narodnih poslanika putovaće u Nemačku.

"Mnogi politički predstavnici gledaće utakmicu na tribinama stadiona Dortmunda (protiv Italije 15. juna) i to nije sve, jer će praktično isti parlamentarci ostati u Nemačkoj... To je izazvalo skandal među nekim predstavnicima opozicije, pa je prvi čovek Demokratske patije Gazment Bardhi tražio od parlamentarne većine i premijera Edija Rame da se izjasni o navedenim kršenjima procedure. 'Sreda je i rešili ste da tretirate skupštinu kao da je vaša lična prodavnica. Kao čelnik, moraćete da objasnite javnosti zašto je iskorišćen uvredljiv razlog da se sednica pomeri sa četvrtka na sredu. Imate obavezu, jer ako je put na Evropsko prvenstvo razlog, onda je to sramotan čin i distanciramo se od tog banalnog motiva", navedeno je u tekstu "AS-a".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu