Nova vest
Fudbal 0

12.6.2024.

19:53

Nemci uvode oštre mere pred EURO

Oni koji nisu imali sreće kupiti ulaznicu, utakmicu će moći pratiti u jednoj od berlinskih navijačkih zona.

Izvor: Hina

Profimedia

Ispred Brandenburških vrata je postavljeno 24.000 četvornih metara veštačke trave i najveći gol na svetu.

Centralna fan zona u Berlinu nalazi se ispred Brandenburških vrata s kapacitetom do 125.000 navijača. Udaljena je oko devet kilometara od Olimpijskog stadiona.

Uokvirena najvećim fudbalskim golom na svetu, Brandenburška vrata bit će jedno od najpopularnijih mesta za gledanje utakmica u Berlinu. Domaćini je već najavljuju kao "majku svih navijačkih milja". Ovde će se prenositi sve utakmice koje se igraju u Berlinu, sve utakmice nemačke reprezentacije i sve utakmice eliminacijskog kruga.

Organizatori su objavili i kako palestinske i izraelske zastave neće biti dopuštene u navijačkim zonama u Berlinu. Fudbalskim navijačima bit će dopušteno da donesu samo zastave 24 zemlje, rekla je glasnogovornica kulturnih događanja turnira, Kulturprojekte GmbH. Izvršni direktor Moritz van Dulmen je dodao za novine Berliner Morgenpost da EURO nije mesto za bilo kakve demonstracije.

Pored centralne, nalazi se i fan zona Rajhstag koja će raditi s kapacitetom do 10.000 navijača. Za razliku od zone kod Brandenburških vrata, onde će prenositi svih 51 utakmicu Evropskog prvenstva. Program je upotpunjen DJ setovima, muzikom uživo, radionicama i još mnogo toga.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu