Nova vest
Fudbal 92

12.6.2024.

14:09

Gudelj: "Možemo da pobedimo Engleze"

Vezni igrač Srbije Nemanja Gudelj prvi je naš reprezentativac koji je pričao sa medijima u bazi "orlova" na EURO.

Izvor: B92.Sport

Starsport

Srbija će na otvaranju EP igrati protiv Engleske, 16. juna u Gelzenkirhenu.

"Čeka nas velika utakmica protiv Engleske, na EURO je svaka bitna, ali uvek je fokus na onu prvu, ona je najbitnija. Englezi su sjajan tim, ali mi želimo da pokažemo da smo dobar tim, da predstavljamo svoju zemlju na najbolji način i pokažemo šta želimo", rekao je Gudelj.

Vezista Sevilje je optimista u vezi sa rezultatom protiv "Gordog Albiona".

"Verujem da možemo da pobedimo Englesku, imamo sjajan tim, mislim da možemo da pobedimo svakoga, ali verujem da će biti neizvesna utakmica, u fudbalu je sve moguće".

Englezi su među glavnim favoritima u Nemačkoj.

"Engleska ima fenomenalne igrače, dugo ništa nisu osvojili, žele da osvoje EURO, ali mi se nikoga ne plašimo", dodao je Gudelj.

Starsport


Naš fudbaler se relativno skoro oporavi od povrede koja je pretila da ga spreči da nastupi na EP.

"Osećam se sjajno, brzo sam se oporavio, tu je bila i reprezentacija, klupski tim, moj privatni tim, fizički sam sjajno, koleno takođe. Što se tiče moje uloge zavisi od selektora, ako budem igrao i gde ću da igram, to ćemo znati pre meča".

Prema njegovim rečima Island je pokazao u prijateljskom meču sa Englezima da "nema nepobedivih".

"Verujem da možemo da napravimo dugo čekani iskorak. Imamo iskustvo iz Katara, siguran sam da će biti bolje", zaključio je Gudelj.

Fudbaleri Srbije će prvi trening u Nemačkoj odratiti ove srede od 17 časova.

Obraćanje Gudelja mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92.sport:

Završeno

14:08

Završena je pres konferencija

U četvrtak u isto vreme novo obraćanje igrača Srbije medijima.

14:07

Gde će igrati – vezista koji je često i u odbrani

"Ja se osećam uvek kao zadnji vezni, to mi je pozicija koja mi najviše odgovara sa mojim kvalitetima, ali u klubu recimo igram štopera, mogu da ispunim i tu poziciju dosta dobro. Otac me je učio mnogo taktički o mestu štopera jer sam igrao i u Bredi sa 18-19 godina. Gde god da me vidi mister, ja sam spreman da odigram, makar to bilo na desnom, levom beku, pa i golmana ako treba".

14:06

Island putokaz za Engleze

Englezi su u generalnoj probi pred EURO šokirali svoje navijače porazom od Islanda na Vembliju.

"Meč protiv Islanda pokazuje da Engleska nije tim koji ne može da se dobije. Svako ko je taktički disciplinovan, može da dobije bilo koga. Spremni smo za nedelju i treniramo dobro, taktički smo spremni i svaki dan imamo analize protivnika i verujte, mi smo spremni".

14:05

Starsport

14:04

"Svaka utakmica je bitna"

"Može li meč sa Engleskom da odredi prvenstvo? Ne sećam se da sam rekao da će da odredi, bitna je utakmica, ali sve tri utakmice su bitne, možda i bitnije su druge dve. Spremni smo za sve, to što je prva je za sada najbitnije jer je sledeća. Šta možemo da obećamo navijačima, da ćemo ostaviti srce na terenu. Ovde smo zasluženi i sada da pokažem nešto "ekstra" državi i svima koji nas bodre".

14:04

Srbija je prvi put na EURO od 2000.

"Bio osam mnogo mali, ne sećam se baš dobro, znam da nismo odigrali baš nešto dobro. Hoćemo da pokažemo da imamo dobar tim, dobar stručni štab i da smo spremni za svaku utakmicu koja dolazi da pokažemo državi i ostalima da samo odigramo i pokažemo da hoćemo nešto".

14:03

Gudelj se relativno skoro oporavio od povrede

"Osećam se super, oporavio sam se brzo, imao sam odličan tim iza sebe, tu je bila reprezentacija, moj privatni tim i sada sam odlično. Fizički dobro, koleno je dobro, spreman sam. Što se tiče moje uloge, to zavisi od mistera, ako budem igrao, zavisi i gde ću da igram, to se menja. Znaćemo pred utakmicu".

14:02

Bitno iskustvo iz Katara

"Dosta toga smo naučili iz toga, iskusniji smo sada i vrlo je slična grupa, svako loše iskustvo je važno za budućnost i nadam se da ćemo biti bolji".

14:02

Starsport

13:57

Ko su za Gudelja ključni igrači Engleske?

"Kejn i Belingem su važni igrači reprezentacije Engleske, ali spremamo se za ceo tim, kako taktički, tako i fizički, spremni da igramo protiv koga god".

Podeli:

Komentari 92

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu