Nova vest
Fudbal 1

12.6.2024.

14:47

Stoletov potpis karijere

Najbolji golman Severne Makedonije Stole Dimitrievski (30) potpisao je za Valensiju za koju će igrati najmanje naredne dve sezone, potvrdio je klub sa "Mestalje".

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Dimitrievski stiže u Valensiju nakon šest sezona provedenih u Rajo Valjekanu gde se potpuno afirmisao i stekao reputaciju jednog od najboljih čuvara mreže u Španiji.

Ugovor sa prethodnim klub mu je istekao.

Interesovanje Valensije za Dimitrievskog postoji još od kada je ovaj klub krenuo da traži zamenu za Jaspera Silesena 2021. 

U međuvremenu se, međutim, pojavio Gruzin Giorgi Mamardašvili kao opcija, ispostavio se kao sjajno rešenje, pa je i interesovanje" slepih miševa" za Makedoncem splasnulo.

Ipak, došao je trenutak da se konačno desi ovaj spoj.

Valensija je potpisala Dimitrievskog i pre nego što je rešila pitanje statusa svog trenutno prvog golmana Mamardašvilija, za kojeg je zainteresovan Njukasl i nudi ogroman novac, navodno.

U slučaju da Gruzin, ipak, ostane i naredne sezone među stativama Valensije ovaj klub će imati dvojicu zaista fenomenalnih golmana za borbe koje ekipi predstoje u predstojećoj takmičarskoj godini.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

30 min

Novo Sport Video Menu