Nova vest
Fudbal 3

12.6.2024.

8:30

Krenulo ga – hrvatski golman pozvan za EURO, pa potpisao za bundesligaša

Dosadašnji golman Rijeke Nediljko Labrović (25) potpisao je za nemački Agzburg, potvrdio je taj klub.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovaj 196 cm visoki čuvar mreže istakao se prethodnih sezona u dresu Rijeke, posebno upečatljive partije pružao je u prethodnoj takmičarskoj godinu, za šta je nagrađen dvostruko - uvršten je u reprezentaciju za EURO i potpisao je ugovor sa Bundesligašem.

Nemački klub i Labrović dogovorili su saradnju do 2029. godine.

"Sa Nediljkom Labrovićem Augzburg je dobio snažnog golmana, robustnog, sa dobrim refleksima, dinamičnog, i uprkos činejnici da je po godinama mlad, poseduje značajno iskustvo", rekao je o novoj akviziciji sportski direktor Augzburga Marinko Jurendić.

"Nedeljko je takođe pozvan u reprezentaciju Hvatske nakon odličnih partija koje je pružao u dresu Rijeke", podsetio je sportski direktor nemačkog kluba na minuli rad novog golmana.

Labrović je na 35 utakmica prethodne sezone na 18 sačuvao mrežu.

Dobio je voljno od selektora Dalića da skokne do Augzburga i završi formalnosti vezane za pristpu novom klubu.

"Veoma sam srećan zbog transfera u Augbzurg jer j u pitanju ambiciozan klub i atraktivan bundesligaš. Uvek sam imao cilj da igram u jeednoj od najjačih liga Evrope. U razgovoru sa ljudima iz Augzburga brzo sam shvatio da želim da budem deo ovog kluba", poručio je Labrović.

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

10 h

Novo Sport Video Menu