Nova vest
Fudbal 22

11.6.2024.

18:36

"Hrvatska igra kao da je klub – nema puno takvih reprezentacija"

Selektor Portugalaca Roberto Martinez izjavio je da fudbaleri Hrvatske igraju sinhronizovano i da su usklađeniji od igrača u klubovima koji svakodnevno treniraju zajedno.

Izvor: index.hr/b92

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Takav utisak o igri Hrvata Martinez je poneo nakon nedavnog duela dve selekcije u kojem je tim Zlatka Dalića kao gost porazio Portugalce 2:1.

Bio je to pretposlednji pripremni meč Portugalije pred Euro - poslednji igraju u utorak protiv Irske u Aveiru.

Selektor Portugalaca bio je suočen sa mnogim pitanjima predstavnika medija koja su se odnosila na subotnji dvoboj sa Hrvatskom.


"Hrvatska je odigrala fantastično. Njena igra nam je bila jako zahtevna taktički i tehnički. Hrvatska igra poput kluba, jako usklađeno, nema puno takvih reprezentacija", izjavio je Martinez.

On je dodao da je njegova ekipa "sada spremnija nego uoči utakmice s Hrvatskom". Napomenuo je i to da su "hrvatski igrači jako iskusni" i "sinhronizovani bolje od igrača u klubovima" koji zajedno treniraju svaki dan.

"U međunarodnom fudbalu to nije baš uobičajen slučaj. To je, dakle, bio protivnik uz kojeg smo napredovali. Bila nam je to savršena utakmica u pogledu pripreme", objasnio je Martinez.

Među navijačima i analitičarima u Portugalu splasnuo je entuzijazam uoči Europskog prvenstva nakon poraza od Hrvatske, ali igrač Bruno Fernandes to ne smatra lošim.

"Iskreno, sviđa mi se ta negativnost, odnosno to što ljudi misle da ekipa ipak nije tako dobra. To je, naime, znak da se od nas puno očekuje, da smo kvalitetni", rekao je vezni igrač Mančester junajteda.

Portugal će EURO otvoriti utakmicom sa Češkom 18. juna u Lajpcigu.

Podeli:

Komentari 22

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu