Nova vest
Fudbal 1

11.6.2024.

15:50

Zatvorena turistička atrakcija jer se Švajcarci boje špijuna

Fudbalska reprezentacija Švajcarske za vreme Eura treniraće na stadionu "Gazi" u Štutgartu koji je smešten tik ispod televizijskog tornja, što je odmah podiglo mere orpeza.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Toranj je jedna od atrakcija tog dela grada i dostupan je za svakoga ko plati 10.5 evra.

Svako, dakle, može da se popne i da uživa u pogledu, između ostalog i na sportski kompleks, što je za one najopreznije u Švajcarskom taboru odmah pobudilo brigu.

Jer, postoji realna šansa da neko od predstavnika rivala Švajacarca u grupi, Škoti, Nemci ili Mađari pošalju svog špijuna za vreme treninga Jakinovog tima i zabeleži sve što se tamo dešava.

Toranj je visok 217 metara i pruža savršen pogled na okolinu.


Bila bi to zaista idealna prilika da se skenira svaki detalj igre i postavka Švajcarske, koja inače prvi meč igra protiv Mađara.

U taboru Švajcarske su, naravno, imali u vidu tako nešto još kada su slali prvu izvidnicu, pa su sa domaćinima kompleksa preduzeli određene mere koliko su bili u moći, da preduprede eventualne "špijunske aktivnosti" rivala.

Nisu, naravno, uspeli u nameri da poptuno zabrane posete tornju, ali su uspeli da izdejstvuju da najviša platforma sa koje se pruža najbolji pogled na teren, bude nedostupna za posetioce. 

To će sprečiti potencijalne "špijune" da krenu u akciju.

Ostaje im jedino da iz restorana prate trening Švajcarske, ali to će biti gotovo neizvodljivo jer se sam restoran nalazi na znatno nižoj tački i ne pruža tako dobar pogled na teren, a i obezbeđenje restorana paziće budno na svake sumnjive aktivnosti gostiju.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

NBA

Džejms u "Dži" ligi

Broni Džejms, košarkaš LA Lejkersa, naredni period će provesti između tog tima i njihove filijale u "Dži" ligi, preneo je Šems Čarnija.

B92.sport

21:10

15 min

Tenis

Rune bez problema protiv Gofana

Danski teniser Holger Rune plasirao se u polufinale turnira u Bazelu, pošto je pobedio 54. tenisera sveta Belgijanca Davida Gofana posle dva seta, 6:2, 6:4.

Beta

20:48

37 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu