Nova vest
Fudbal 16

10.6.2024.

11:22

Real neće da igra Svetsko prvenstvo!

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je da madridski klub ne želi da igra na predstojećem Svetskom klupskom prvenstvu, prenose italijanski mediji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/NEIL HALL

Problem je, prema izjavi petostrukog šampiona Evrope, finansijska kompenzacija.

Najavio je i da će drugi timovi krenuti tim putem.

"FIFA može da zaboravi na nas. Jedna utakmica Reala vredi 20 miliona evra, a FIFA planira da to bude premija za ceo turnir. To je baš loše, nećemo da učestvujemo na SP. Igrači i klubovi odbijaju da igraju na ovom SP. Nećemo da budemo jedini klub koji će da donese ovakvu odluku. Sigurno ćemo odbiti poziv", rekao je Ančeloti za italijanski dnevnik "Il Đornale".

Real je osvojio Ligu šampiona, pošto je prvog juna u Londonu u finalu ovog takmičenja pobedio Borusiju Dortmund rezultatom 2:0.

Madridski tim je kao evropski šampion automatski izborio plasman na Svetsko klupsko prvenstvo, koje će biti održano od 15. juna do 13. jula naredne godine u SAD. Na ovom turniru trebalo bi da učestvuje 32 kluba.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

EURO 2024

Eto drame niotkuda

Zahvaljujući UEFA, koja nije želela da dodeli akreditaciju za neki meč četvrtfinala nijednom srpskom novinaru, u Štutgart sam išao kao na izlet, a ne na "finale pre finala".

Stefan Smuđa

7:52

13 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu